Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Health-forsker får Knæk Cancer-millioner

Kræftens Bekæmpelse giver 20 mio. kr. fra Knæk Cancer-indsamlingen 2018 til etablering af Dansk Forskningscenter for Lighed i Kræft (COMPAS). Klinisk lektor og overlæge Jan Maxwell Nørgaard fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital er med i ledelsen af det nye forskningscenter.

02.11.2018 | Sabina Bjerre Hansen

Jan Maxwell Nørgaard kan med bevillingen fra Kræftens Bekæmpelse intensivere sit fokus på social lighed i leukæmibehandling. Foto: Michael Harder/AUH.

Stadig flere overlever kræft, men socialt sårbare patienter har ikke haft samme gavn af den gode udvikling inden for bl.a. tidlig diagnose og behandling. Den statistik skal Jan Maxwell Nørgaard fra Institut for Klinisk Medicin være med til at ændre i et stort forskningsprojekt, der skal mindske social ulighed i kræftbehandling.

Jan Maxwell Nørgaard forsker i leukæmi og beslægtede blodsygdomme. Han undersøger bl.a., hvad der kan forårsage leukæmi, hvordan sygdommene kan forebygges, og hvordan de bedst kan behandles.

I det konkrete projekt sætter Jan Maxwell Nørgaard fokus på social lighed i brugen af helbredende leukæmibehandlinger i Danmark, herunder brugen af stamcelletransplantation. Til det formål får han ca. tre af de tyve millioner kr. til oprettelse af to, muligvis tre, ph.d.- og post.doc.-forløb.

Dansk Forskningscenter for Lighed i Kræft (COMPAS) er ledet af læge og seniorforsker Susanne Dalton fra Kræftens Bekæmpelse. Ledelsen af centret bliver fysisk forankret i Region Sjælland, mens forskningen vil finde sted landet over.

Kontakt

Klinisk lektor, overlæge og dr.med. Jan Maxwell Nørgaard
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Hæmatologisk Afdeling (Blodsygdomme)
Mobil: 25 11 95 96
Mail: janmaxgaard@clin.au.dk

Navnenyt, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen, Health, Health, Bevillinger og priser, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Klinisk Medicin, Videnskabelig medarbejder