Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Health satte sundhedsdata til debat på folkemødet

Se og hør dekan Lars Bo Nielsen fortælle om Healths debat om sundhedsdata på folkemødet på Bornholm.

21.06.2017 | Henriette Stevnhøj

Sundhedsdekan Lars Bo Nielsen var vært ved Healths paneldebat om sundhedsdata på folkemødet.

Lars Bo Nielsen var vært ved Healths paneldebat på folkemødet. Debattens omdrejningspunkt var adgang til sundhedsdata, som netop nu har særlig bevågenhed fra universiteterne og politikerne.

Næste år træder EU’s databeskyttelsesforordning i kraft, og den kan betyde en trægere adgang for forskere til de værdifulde sundhedsregistre. Det kan være udfaldet, hvis hensynet til den enkelte borgers ret til egne data skal efterkommes.

Sundhedsdekanen var godt tilfreds med meningsudvekslingerne under debatten. Universitetet spiller en vigtig rolle i forhold til at uddanne fagligt dygtige forskere, som har en etisk og moralsk tilgang til at omgås borgernes data. Det skal være med til at bevare tilliden mellem forskere og samfundet. Det var et af de budskaber, som Lars Bo Nielsen fik med fra debatten.  

I panelet var Anne Kaltoft, formand for Hjerteforeningen, Henrik Ullum, formand for Lægevidenskabelige Selskaber, Thomas Ploug, medlem af Etisk Råd, og Henrik Toft Sørensen, klinisk lærestolsprofessor (på Institut for Klinisk Medicin) og formand for det Koordinerende Organ for Registerforskning.

Arrangement, Videnskabelig medarbejder, Health, Health, Teknisk/administrativ medarbejder