Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Internationalt anerkendt professor skal styrke forskning i fysio- og ergoterapi

Fra 1. september 2017 får Fysioterapi- og Ergoterapiafdelingen på Aarhus Universitetshospital en gæsteprofessor tilknyttet.

06.09.2017 | Anne Westh, AUH

Gæsteprofessor Maurits van Tulder fra Holland skal som forsker hjælpe med at evidensbasere den kliniske praksis på AUH.

Professor Maurits Van Tulder fra Vrije Universiteit i Amsterdam er fra 1. september og fem år frem gæsteprofessor i Evidensbaseret fysioterapi og ergoterapi ved Fysioterapi- og Ergoterapiafdelingen på Aarhus Universitetshospital og Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet.

Målet med professoratet er at understøtte afdelingens forskning, med henblik på at styrke undersøgelses- og behandlingsmetoder til gavn for patienterne.

Maurits Van Tulder er professor i Health Technology Assessment ved Vrije Universiteit i Amsterdam og er leder af afdelingen for sundhedsvidenskab. Hans forskning har fokus på kliniske og økonomiske evalueringer af interventioner, særligt indenfor lidelser i bevægeapparatet.

Afdelingsledelsen for Fysioterapi- og Ergoterapiafdelingen på Aarhus Universitetshospital, Helle Kruuse-Andersen og Morten Albæk Skrydstrup, glæder sig over at kunne tiltrække en kapacitet som Maurits van Tulder til afdelingen. Det betyder, at afdelingen i langt større udstrækning kan styrke og understøtte Aarhus Universitetshospitals overordnede målsætning om at skabe den største viden og yde den bedste behandling til gavn for patienterne.

Det er første gang, at Fysioterapi- og Ergoterapiafdelingen på Aarhus Universitetshospital får tilknyttet en professor. Afdelingen har i de senere år ønsket at styrke forskningen med det formål at evidensbasere den kliniske praksis. Med ansættelsen af Maurits Van Tulder er der taget et stort skridt i den retning.

Kontakt:

Professor Maurits Van Tulder
Department of Health Sciences, Vrije Universiteit Amsterdam, Holland
Mail: maurits.van.tulder@vu.nl

Morten Albæk Skrydstrup og Helle Kruuse Andersen
Afdelingsledelsen, Fysioterapi- og Ergoterapiafdelingen, Aarhus Universitetshospital
Mail: fysergo@auh.rm.dk
Telefon: 78 46 22 10.

Forskning, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder, Institut for Klinisk Medicin, Health, Teknisk/administrativ medarbejder
Download
MauritsvTulder_small.jpg (1.2 Mb)