Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Kan vi forbedre Healths uddannelser?

Det er nu, du skal slå til, hvis du har forslag til forbedringer af Healths uddannelser. I løbet af foråret bliver alle uddannelserne set efter i sømmene ved de årlige statusmøder. Både medarbejdere og studerende kan bidrage med ideer via uddannelsernes studienævn.

08.03.2016 | Mette Louise Ohana

Auditorium Health, Aarhus Universitet

Både undervisere og studerende kan komme med gode ideer til forbedringer af undervisningen. Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet

Hvert år afholdes der individuelle statusmøder for alle uddannelser på Health. Møderne skal sikre, at kvaliteten er i orden både i det enkelte fag og på den samlede uddannelse. Samtidig bruges møderne til at udvikle uddannelserne.

”Som underviser eller studerende oplever man uddannelserne på tætteste hold. Og man støder måske på uhensigtsmæssige forløb eller har ideer til, hvordan man kunne gøre undervisningen bedre. De iagttagelser kan vi bruge i kvalitetsarbejdet med uddannelserne. Jeg vil derfor opfordre til, at man går til studienævnet med sine ideer,” siger Charlotte Ringsted, prodekan for uddannelse på Health.

Studienævn kan påvirke statusmødet

De årlige statusmøder bliver først afholdt i løbet af maj og juni. Men inden da skal studielederne inddrage studienævnene, hvor der både sidder repræsentanter for medarbejdere og studerende. Her kan studienævnene fremhæve særlige fokusområder, som de gerne vil have drøftet ved statusmødet. 

Ved seneste studiemiljøundersøgelse havde de studerende på folkesundhedsvidenskab eksempelvis udtrykt ønske om i højere grad at blive en del af det faglige fællesskab og VIP-miljøet. Dette blev drøftet på statusmødet sidste år og resulterede i et frokostmøde mellem studerende, undervisere og institutledelsen, hvor alle fik mulighed for at byde ind med ideer til, hvordan de studerende bedre kan integreres i det faglige miljø.

Så har du forbedringsforslag, eller områder du gerne vil have sat fokus på, så kontakt din studienævnsrepræsentant. Du kan se, hvilke medarbejdere og studerende der sidder i den enkelte uddannelses studienævn nedenfor. 


Find dine studienævnsrepræsentanter

Folkesundhedsvidenskab
Idræt
Klinisk tandtekniker
Master i klinisk sygepleje
Medicin
Odontologi
Optometri og synsvidenskab
Sundhedsfaglig kandidatuddannelse
Sygepleje
Tandplejer

Uddannelserne til klinikassistent- og laboratorietandtekniker evalueres efter et andet system via Undervisningsministeriet.


Om statusmøderne

  • De årlige møder er en fast del af kvalitetsarbejdet på Health.
  • På mødet deltager prodekanen for uddannelse, den relevante institutleder, studielederen, repræsentanter for studieadministrationen og CESU samt en rådgiver.
  • Forud for mødet inddrager studielederen studienævnet for uddannelsen.
  • Næstformanden i studienævnet, der er en studenterrepræsentant, kan efter behov inddrage en bredere kreds af studerende i studienævnets dialog med studielederen.
  • På møderne ses der bl.a. på datarapporter over f.eks. frafald, studieprogression og beskæftigelse, seneste studiemiljøundersøgelse og opfølgning på sidste statusmøde.  

Yderligere oplysninger

Prodekan for uddannelse Charlotte Ringsted
Mobil: 9350 8222
charlotte.ringsted@au.dk

Uddannelse, Studerende, Health, Health, Videnskabelig medarbejder