Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Millioner til projekt om høretab

Forskere fra Aarhus Universitet har modtaget millionbevilling til et projekt, der skal undersøge høretab hos børn, som er udsat for iltmangel ved fødslen.

10.09.2013 | Helle Horskjær Hansen

Et projekt fra Aarhus Universitet skal skaffe mere viden om de skader, der opstår i det indre øre og hørebanerne hos børn, som har været udsat for iltmangel under fødslen.

Et projekt fra Aarhus Universitet skal skaffe mere viden om de skader, der opstår i det indre øre og hørebanerne hos børn, som har været udsat for iltmangel under fødslen.

Hvert år bliver der født omkring 250 børn med høretab. Hos en del af de børn, der har høretab, er det en følge af iltmangel under fødslen.
Nu skal et projekt fra Aarhus Universitet få mere viden om de skader, der opstår i det indre øre og hørebanerne hos børn, som har været udsat for iltmangel under fødslen. Projektet har netop modtaget næsten 1,5 millioner kroner fra Oticon Fonden.

”Vi håber at bidrage til, at man på et tidligere tidspunkt kan identificere de børn, som er i risiko for at udvikle høretab efter iltmangel under fødslen,” fortæller leder af projektet, Christer Swan Andreassen.

Studiet bliver udført i samarbejde med post.doc. ved Perinatal Forskningsenhed og afdelingslæge på Børneafdelingen, Kasper Kyng. Han har gennem de seneste år etableret forsøgsmodellen for iltmangel ved fødslen på Aarhus Universitetshospital.

Mere viden på området vil gøre det muligt at sætte relevante undersøgelser og tilbud om behandling i værk, så barnet får den bedste prognose med hensyn til at udvikle sin kommunikation, som passer til høretabet.

”Det aktuelle studie danner også basis for kliniske projekter inden for forskningsområdet i samarbejde med Perinatal Forskningsenhed, Børneafdelingen og Audiologisk Klinik på Aarhus Universitetshospital,” siger Christer Swan Andreassen, som glæder sig over bevillingen, der gør det muligt at gennemføre undersøgelserne under optimale betingelser og inden for den kortest mulige tidsramme, så resultaterne hurtigst muligt kan komme patienterne til gavn.

Yderligere oplysninger

Adjunkt, læge, ph.d. Christer Swan Andreassen
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Øre-Næse-Hals Afdeling H
Direkte telefon: 7846 3175
christer.andreassen@ki.au.dk

Sundhed og sygdom, Health, Alle grupper