Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ministerbesøg på Aarhus Universitet

Studenter-engagement, nanoscience, erhvervssamarbejde og talentprogrammer var blandt temaerne, da uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen besøgte Aarhus Universitet den 1. februar. Se video fra besøget her.

02.02.2016 | Ida Hammerich Nielson

Esben Lunde Larsen overværede en demonstration af nyt videnskabeligt udstyr, der giver forskerne mulighed for at se direkte af enkelte nanopartikler. Foto: Jesper Rais, AU.

På dagsorden for ministerens møde med universitetet var bl.a. studenterengagement, erhvervssamarbejde og talentprogrammer. Foto: Jesper Rais, AU.

Uddannelsesministeren fik en rundvisning i iNANOs faciliteter. Foto: Jesper Rais, AU.

De studerende på nanoscience fortalte ministeren om uddannelsens erhvervsrettede fokus. Foto: Jesper Rais, AU.

Ministeren fik også lejlighed til at se Nordeuropas største NMR-magnet – et fire meter højt og syv tons tungt stykke forskningsinfrastruktur, der bruges i forskningen inden for bl.a. medicinudvikling, materialeudvikling og fødevareforskning. Foto: Jesper Rais, AU.

Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen besøgte Aarhus Universitet den 1. februar.

Under besøget mødte ministeren nogle af de studerende bag Aarhus Symposium, der hvert år samler en række nationale og internationale topledere, politikere og topforskere til et debatarrangement på Aarhus Universitet.

Esben Lunde Larsen fik desuden en rundtur i iNANO's faciliteter og drøftede i den forbindelse bl.a. forskningsinfrastruktur og erhvervssamarbejde med forskere fra nanoscience.

Som en del af rundturen mødtes ministeren også med studerende og undervisere fra iNANO's talentprogram til en præsentation af Aarhus Universitets målrettede tilbud til de dygtigste og mest motiverede studerende.

Se video fra besøget

Ministeren besøger AU Flakkebjerg den 2. februar og Institut for Forretningsudvikling og Teknologi i Herning den 22. februar.

Arrangement, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet, Videnskabelig medarbejder, Teknisk/administrativ medarbejder