Mød Aarhus Universitet i Festugen 2017

Oplev studiemiljø i Mølleparken, deltag i iværksætterfestival, leg med kæmpesæbebobler og bliv klogere på litteraturens verden. Aarhus Universitet vil være til stede flere steder i Aarhus Festuge 2017 – få en smagsprøve på arrangementerne her.

22.08.2017 | Ida Hammerich Nielson

Hvordan er det at være studerende i Aarhus? Det kan du få en forsmag på under Festugen i Mølleparken, hvor blandt andre Aarhus Studenterradio og Kemishow fra Aarhus Universitet underholder.

Åbent hus på Aarhus Universitetshospital i Skejby
Kom og se Danmarks største hospitalsbyggeri, som holder åbent hus d. 3. september i de nye bygninger i Skejby. Oplev den nye skadestue og akutafdeling. Hør om Danmarks eneste partikelterapianlæg, der fra 2018 giver højt specialiseret kræftbehandling med protonstråling. Kom med op i højden, og se de nye enestuer. Oplev rørpostanlægget, der lynhurtigt sender prøver rundt på hospitalet og følg byggeriet af det nye psykiatriske center.

Læs mere 

Expats reception
Traditionen tro afholder Aarhus Festuge i samarbejde med International Community, Aarhus Universitet og Vestas expats reception lørdag d. 27. august i Festugen i Festugens popup-restaurant. Receptionen giver deltagerne mulighed for at slappe af sammen med resten af familien samt møde andre expats. Receptionen er med tiden blevet en tilbagevendende aktivitet, og sidste år deltog 700 personer i arrangementet. Ved arrangementet byder borgmester Jacob Bundsgaard velkommen og herefter kan deltagerne nyde lette anretninger samt frisklavet italiensk is fra Paradis.

Læs mere 

Studiestart i Mølleparken
Aarhus byder studerende velkommen (tilbage) med en festlig dag i Mølleparken d. 31. august med god stemning fra studiemiljøet. Du kan bl.a. møde Aarhus Studenterradio, quiznørderne bag Danmarks (måske) sværeste pubquiz, universitetets kemishow og rytmisk og klassisk musik fra konservatoriet. Borgmester Jacob Bundsgaard og rådmand Rabih Azad Ahmad kigger forbi til en snak om Aarhus som studieby, og aftenen slutter med fire stærke musiknavne fra Studenterhusets Newbees Festival

Læs mere 

Leg med sæbebobler og se vilde fysikshows
Energimuseet arrangerer leg med kæmpe sæbebobler, fascinerende fysikshows og en virtuel tur op i en af verdens største vindmøller. Kom op i Byparken til spændende, sjov og lærerig formidling om energi sammen med Institut for Fysik og Astronomi ved Aarhus Universitet.

Læs mere 

Iværksætterfestival
STUDENTERVÆKSTHUS AARHUS, DOKK1 og start-up-miljøerne i Aarhus bygger bro mellem byens iværksættermiljøer i en storstilet IVÆRKSÆTTERFESTIVAL. DOKK1 danner rammerne for en dag, hvor byens iværksættere gør hverdagen til en fest og flytter kontoret til nye rammer. For såvel indflyttende iværksættere som besøgende vil der være rig mulighed for at blive klogere på iværksætteri samt netværke med byens start-ups.

Læs mere 

Debat: Kunst, penge og samfund
Adjunkt fra Institut for Statskundskab Andreas Albertsen og billedkunstner og stifter af Artmoney, Lars Christian Kræmmer, vil se på fænomener som værdi, økonomi og etik fra henholdsvis en statsvidenskabelig og en kunstnerisk synsvinkel. Andreas Albertsen beskæftiger sig i sin forskning med forskellige forståelser af ulighed samt med kontroversielle markeder såsom køb og salg af organer. Lars Christian Kræmmer er billedkunstner, forfatter, foredragsholder og ophavsmand til konceptet Artmoney.

Læs mere

Professor Andreas Roepstorff og forfatter Siri Hustvedt 
Siri Hustvedt er en af USA's mest succesfulde forfattere, og nu får de århusianske læsere endelig mulighed for at møde hende på DOKK1 d. 28. august, hvor hun i samtale med professor Andreas Roepstorff vil diskutere, hvordan litteratur kan være en hjælp til at forstå den komplekse verden, vi lever i. Andreas Roepstorff er professor på Aarhus Universitet og forsker i krydsfeltet mellem antropologi, neurovidenskab og kognitionsforskning. Han er leder af Interacting Minds Centre, hvor han bringer forskere fra forskellige fagdiscipliner sammen.

Læs mere

Litterær Lounge
I Litterær Lounge d. 27. august deltager blandt andre digteren Anne Katrine Bagai, der til daglig læser Litteraturhistorie på Aarhus Universitet. Hun er udgivet i skandinaviske tidsskrifter (Slagtryk, Floret, Pisserenden Avis, henfald mm,), novelleantologier samt tidligere danmarksmester i novelleskrivning. Musiker Nils Lass spiller sine egne kompositioner, der forsøger at skabe forskellige stemningsbilleder, der egner sig godt som musikalsk intermezzo.

Læs mere

Aarhus Studentersangere
Igen i år har Aarhus Studenter-Sangere fornøjelsen af at kunne invitere publikum til at stifte bekendtskab med den smukke og unikke studentersangtradition under åben himmel d. 31. august i Byparken. Studentersang er mandskorsang for fire stemmer, og satserne får dermed en særlig fylde og tæthed, som man ikke finder helt på samme måde i de sædvanlige blandede kor. 

Læs mere 

Se hele programmet for festugen

Arrangement, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe, Aarhus Universitet