Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nu er det snart tid til fysisk arbejdspladsvurdering (fysisk APV)

Aarhus Universitet gennemfører fysisk APV i efteråret 2015. Alle medarbejdere vil i uge 38 modtage en e-mail med et elektronisk spørgeskema.

19.08.2015 | Signe Opstrup

Formålet med at gennemføre en samlet APV på AU er at sikre, at alle væsentlige forhold i universitetets arbejdsmiljø bliver belyst – med mulighed for både lokal og fælles opfølgning. APV er en vurdering af arbejdspladsens arbejdsmiljøforhold, hvor arbejdsmiljøet bliver kortlagt og vurderet, og handlingsplaner bliver udarbejdet og prioriteret. APV’en kan, med andre ord, vise os om nogle af de fysiske rammer skal ændres for at give et bedre arbejdsmiljø.

Den fysiske APV er ikke anonym - i modsætning til den psykiske APV. APV skal gennemføres hvert tredje år.

Du modtager et spørgeskema i din mail-boks

Kortlægningen af det fysiske arbejdsmiljø foretages ved hjælp af et elektronisk spørgeskema, der sendes pr. e-mail til alle medarbejdere i uge 38. Det er derfor vigtigt, at medarbejdere, som ikke har adgang til en pc dagligt, får anvist en pc med internetadgang, hvorfra de kan besvare spørgeskemaet.

Opfølgning på fysisk APV

Som opfølgningen på den fysiske APV vil der blive arrangeret temamøde og minikursus i handlingsplanssystemet, Rambøll APV. Medlemmer af Arbejdsmiljøorganisationen på AU har fået særskilt information om dette.

Psykisk APV – forberedelsen er i gang

Den 22. juni 2015 afholdt HAMU og HSU et fællesmøde om psykisk APV 2016, hvor følgende blev besluttet:

  • Der skal være mulighed for 5-8 spørgsmål på fakultets-/administrationsniveau.
  • HSU og HAMU drøftede forskellige scenarier for håndtering af kommentarer i spørgeskemaet under hensyntagen til både fortrolighed og kollegialitet. De besluttede, at der ikke skal være kommentarfelter ved APV 2016. Rapporterne og de kvantitative resultater skal efterfølgende uddybes kvalitativt ved bl.a. fokusgruppemøder og dialogmøder.
  • Der vil være høringer om spørgeskemaet på alle fakulteter og i administrationen i uge 44. Den 17. december drøftes og godkendes spørgeskemaet på et fælles HAMU og HSU møde.
  • Spørgeskemaundersøgelsen gennemføres i uge 9, 10 og 11 i 2016

Læs mere om APV på hjemmesiderne

Administrativt, Alle grupper, Alle AU-enheder, Enhedsadministration, Administrativt