Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ny adjungeret professor i klinisk farmakologi

Jørgen Rungby er netop blevet adjungeret professor på Aarhus Universitet. Jørgen Rungby forsker i, hvordan lægemidler, især til at behandle kroniske sygdomme som diabetes og Alzheimers, virker.

26.08.2014 | Helle Horskjær Hansen

Jørgen Rungby er ansat som adjungeret professor i klinisk farmakologi. Han forsker især i, hvordan lægemidler til at behandle kroniske sygdomme som diabetes og Alzheimers virker.

Jørgen Rungby er ansat som adjungeret professor i klinisk farmakologi. Han forsker især i, hvordan lægemidler til at behandle kroniske sygdomme som diabetes og Alzheimers virker.

Biomedicinsk Institut på Aarhus Universitet har ansat Jørgen Rungby som adjungeret professor i klinisk farmakologi.
Her skal han forske i at udvikle metoder til at forbedre lægemidlers effekt og undgå bivirkninger.

”Metoderne omfatter både undersøgelser af, hvilke af cellernes gener, der påvirkes af lægemidlerne, fysiologiske undersøgelser af lægemidlernes indflydelse på cellers og organers funktion, og undersøgelser af de helbredsmæssige konsekvenser af medicinsk behandling,” fortæller Jørgen Rungby

Han sammenligner blandt andet præparater, som har den samme effekt på behandlingen af diabetes, men hvor nogle af lægemidlerne ser ud til at være mere risikable end andre i forhold til risikoen for at udvikle bivirkninger.

”Vi vil gerne på det overordnede plan medvirke til at sikre, at den rigtige patient får den rigtige behandling på det rigtige tidspunkt,” siger Jørgen Rungby.

Jørgen Rungby blev kandidat ved Aarhus Universitet i 1984, og 1990 erhvervede han sin doktorgrad fra samme sted. Han arbejder nu i det daglige på Center for Diabetesforskning på Gentofte Universitetshospital.

Yderligere oplysninger

Adjungeret professor Jørgen Rungby
Aarhus Universitet, Institut for Biomedicin
Direkte telefon: 8716 7681
E-mail: jr@biomed.au.dk

Navnenyt, Videnskabelig medarbejder, Ekstern målgruppe, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Biomedicin, Ph.d.-studerende, Offentligheden/Pressen