Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ny pris på Health skal hædre forskertalenter

Health ved Aarhus Universitet etablerer en ny pris målrettet yngre forskertalenter. Prisen er på 100.000 kroner og bliver opkaldt efter nobelprismodtager Jens Christian Skou.

26.04.2016 | Sabina Bjerre Hansen

Ny talentpris på Health er opkaldt efter nobelprismodtager Jens Christian Skou. Foto: Søren Kjeldgaard/AU.

Ny talentpris på Health er opkaldt efter nobelprismodtager Jens Christian Skou. Foto: Søren Kjeldgaard/AU.

97-årige Jens Christian Skou, som modtog Nobelprisen i 1997, er stadig en inspirationskilde for yngre forskere. Det gælder ikke mindst på Aarhus Universitet, hvor Health nu stifter en ny pris opkaldt efter ham. Jens Christian Skou-prisen vil hvert år blive uddelt til en særligt lovende ung forsker, som har præsteret fremragende forskning inden for et eller flere af det sundhedsvidenskabelige fakultets forskningsområder. 

Internationalt potentiale er et krav

Den nye pris skal uddeles til en ung forsker i international særklasse. Vedkommende skal være ekstraordinært talentfuld inden for sit forskningsfelt og have dokumenteret en usædvanlig kreativitet og produktivitet i sin forskning.

”Vi er på Health optagede af at øge fokus på vores dygtigste forskertalenter. De skal anerkendes og støttes i deres udvikling, så de ved, at vi ser deres potentiale og står klar til at hjælpe dem videre i et attraktivt karriereforløb i Danmark eller i udlandet. Derfor indstifter vi Jens Christian Skou-prisen,” siger sundhedsdekan Allan Flyvbjerg.

Jens Christian Skou-prisen gives til en forsker, som enten er ansat som ph.d.-studerende, postdoc, adjunkt eller lektor på Health. Vedkommende må tidligst have opnået en ph.d.-grad 10 år inden modtagelse af prisen.

Med prisen følger 100.000 kroner, som skal anvendes til at styrke prismodtagerens forskning. Det kan for eksempel være til udførelse af nye forskningsprojekter eller til et ophold ved en anden international, anerkendt forskningsinstitution.

Institutlederne på Health kan hver indstille to prioriterede kandidater til Jens Christian Skou-prisen hvert år i august. Prisen kan ikke søges.

Prisen uddeles én gang årligt omkring Jens Christian Skous fødselsdag den 8. oktober ved et arrangement på Health.

Læs mere om Jens Christian Skou-prisen (notat i pdf).

 

Yderligere oplysninger

Dekan Allan Flyvbjerg
Aarhus Universitet, Health
Mobil: 5177 9548
dean.health@au.dk

 

 

Forskning, Videnskabelig medarbejder, Health, Forskning, Teknisk/administrativ medarbejder, Offentligheden/Pressen, Ph.d.-studerende, Alumne