Ny professor i hjertestopbehandling er landets første

Den 1. september 2017 fik Danmark sin første professor i hjertestopbehandling. Professor Bo Løfgren er ansat ved Aarhus Universitet, Aarhus Universitetshospital og Regionshospitalet Randers.

14.09.2017 | Sabina Bjerre Hansen

Professor Bo Løfgren. Foto: Michael Harder/AUH Kommunikation

Patienter med hjertestop har en dårlig prognose, og chancen for at overleve er ringe. Det vil nyudnævnt professor Bo Løfgren gøre sit til at ændre via sin forskning i hjertestopbehandling.

Bo Løfgrens forskning omfatter bl.a. registerundersøgelser og eksperimentelle og kliniske undersøgelser, som alle kredser om det overordnede formål; at øge overlevelsen efter hjertestop. Et særligt fokusområde er hjertestopbehandling på hospital, herunder bl.a. betydningen af hvilket personale, der tilkaldes ved hjertestop. 

Det nye professorat er et samarbejde mellem Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet, Medicinsk Afdeling på Regionshospitalet Randers og Center for Akutforskning på Aarhus Universitetshospital.

 

Kontakt

Professor, læge og ph.d. Bo Løfgren
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin,
Aarhus Universitetshospital, Center for Akutforskning og
Regionshospitalet Randers, Medicinsk Afdeling
Mobil: 5150 2500
Mail:  bl@clin.au.dk

Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Institut for Klinisk Medicin, Health, Ph.d.-studerende, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Videnskabelig medarbejder