Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyhedsbrev 22 fra Institutlederen

Kære alle! Det er igen blevet tid til nyt fra instituttet. Denne gang er emnerne blandt andet vores spændende og lærerige besøg af Health Advisory Board, nyt om lokaleudvalg og navnenyt.

13.11.2018 | Siri Beier Jensen

INTERNT PÅ INSTITUTTET

Advisory Board satte IOOS under lup
Der var både højtflyvende visioner og helt konkrete råd på dagsordenen, da vi den 1. november på IOOS havde besøg af to medlemmer af vores Health Advisory Board. Det var dekan og professor Mike Curtis fra King’s College, London, og professor og tidligere dekan Jaap Verweij fra Erasmus Medical Center, Rotterdam, der havde set vores institut efter i sømmene, og som deltog i møder med forskellige medarbejdere inden for blandt andet forskning og uddannelse. Begge kom med meget skarpe pointer og virkelig brugbare råd til, hvordan vi fortsat kan udvikle instituttet. Dem kommer jeg tilbage til. Først vil jeg sige tak til de mange af jer, som deltog i videndelingsmødet og stillede rigtig gode spørgsmål til Advisory Board-medlemmerne.

Her kommer så tre udvalgte pointer. Det er selvfølgelig emner, vi skal snakke meget mere om her på IOOS, når vi nu skal arbejde videre, med de råd vi har fået.

  • Vi fik stor ros for at være kommet så langt med fusionen, som fra deres synspunkt giver virkelig god mening. Nu bør vi i deres øjne arbejde på at skærpe og fokusere vores mission, vision og strategi.
  • De så et stort potentiale i at arbejde mere sammen på tværs af vores eget institut, institutterne på Health og fakulteterne på AU for at skabe mere synergi, og understregede at vi har en helt unik mulighed for at udøve team-based learning og team-based healthcare, som er det samfundet kalder på.
  • Vi blev desuden opfordret til at hæve ambitionsniveauet, turde skille os ud og sætte nogle klare fokuserede mål, hvor vi vil være de bedste, skabe ”the Aarhus model of dental education” – og ikke mindst sørge for at fortælle omverdenen om det.


Lokaleudvalg nedsat
Arbejdsgruppen, der som beskrevet i nyhedsbrevet fra den 20. august 2018 skal forbedre lokaleudnyttelsen på IOOS, er nu nedsat. Arbejdsgruppen ledes af klinikleder Ole Hovgaard og er sammensat med bred repræsentation på tværs af funktioner og uddannelsesretninger. Medlemmerne er:

• Ole Hovgaard, klinikleder
• Enette Berndt Knudsen, sekretær for gruppen
• Rodrigo López, professor
• Britt Bomberg, tandtekniker
• Kim Sørensen, IT-medarbejder
• Annette Smed Svanholm, faglærer
• Ulla Bæk Lindtoft, uddannelsesleder
• Paolo Cattaneo, lektor

Arbejdsgruppens opgaver:

1. fremsætte forslag til principper, der fremadrettet skal anvendes ved lokaletildeling på IOOS
2. tilvejebringe en oversigt over lokaler, der i dag ikke udnyttes optimalt
3. komme med forslag til en ny lokaletildeling, der sikrer:
    - en mere optimal udnyttelse af eksisterende lokaler
    - lokalereduktion i størrelsesordenen 600 - 1.000 m2.
4. fremlægge forslag til etablering af studiesale, hvor de studerende kan arbejde med projekter og opgaver, der kræver adgang til det elektroniske patientjournalsystem KLIPS.

I bliver naturligvis fortsat orienteret om processen, når der er nyt og relevant at berette.

Farvel til vores tjenestebil
Tjenestebilen har været utrolig dyr i reparationer de sidste år og bliver faktisk kun sjældent brugt. Så vi har besluttet at skrotte vores kære Touran med udgangen af 2018 - med tak for god og tro tjeneste. Hvis du får brug for transport og er i tvivl om, hvad du nu skal gøre, kan du kontakte Mariann Bøje.

LinkedIn og IOOS
Jeg ville ønske, at jeg selv kunne prale med at være fremme i skoene på LinkedIn. Det kan jeg desværre ikke. Men jeg har dog en profil – og en plan om at blive mere interaktiv. Det er ofte på LinkedIn, at rekruttering finder sted i dag, så det er nærmest ikke til at komme udenom. I må endelig gøre opmærksom på det, hvis I bruger LinkedIn i forbindelse med faget eller jeres tilknytning her, så vi eksempelvis kan dele stillingsopslag bredt og sprede gode nyheder fra vores institut med omverdenen. Og I må hellere end gerne tagge mig, hvis I poster noget relevant, så det bliver delt via min LinkedIn. 

UNDERVISNING, UDDANNELSE OG FORSKNING

Ann Wenzel får bevilling til simulationsklinik
Fra Universitetsledelsens Strategiske Midler har professor Ann Wenzel, Sektion for Oral Radiologi, fået 68.800 kroner til et projekt om patient-simuleret, fantom-baseret røntgenoptagelse af tænder og kæber med løbende feedback. Ann’s indsats understreger, at det kan betale sig at lave ansøgninger om undervisningsprojekter fra AU/Health-fondene. Stort tillykke til Ann og godt for IOOS, at vi med kvalitetsansøgninger får del i midler til digital udvikling af vores uddannelser.

Stipendiater til São Paulo
Vær opmærksom på at alle medarbejdere og ph.d.-studerende på Health kan søge rejsestipendier til undervisnings- eller oplæringsophold på University of São Paulo fra en Erasmus-pulje. Puljen kan søges frem til 3. december 2018. Få mere info her: http://health.medarbejdere.au.dk/#news-14188 

NYT OM NAVNE

IOOS bidrager til patientsikkerhed
Tre af vores medarbejdere er blevet beskikket sagkyndige rådgivere inden for odontologi i Styrelsen for Patientsikkerhed. Det drejer sig om klinikchef Ole Hovgaard, tand-, mund- og kæbekirurg, sektionsleder for Sektion for Oral Kirurgi og Patologi Jan Tagesen, samt klinisk professor i ortodonti Thomas Klit Pedersen, Sektion for Ortodonti. Det er vigtigt, at universitetet bidrager med vores ekspertise og varetager myndighedsbetjening, så vi kan godt være stolte af, at alle tre rådgivere i styrelsen nu kommer fra IOOS, Aarhus Universitet.

Paolo Cattaneo adjungeres til Syddansk Universitet
Lektor Paolo Cattaneo, Sektion for Ortodonti, er blevet adjungeret lektor i ortodonti på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet. Ærestitlen tildeles anerkendte forskere, som universiteterne ønsker at skabe et tættere forskningsmæssigt tilhørsforhold til. Tillykke!

Interview med Ann Wenzel i Omnibus
Ann Wenzel er i øvrigt blevet interviewet til Omnibus, hvor Ann blandt andet fortæller om, hvordan IOOS-fusionen har åbnet nye døre. Og om, hvor hendes yndlingsplet på universitet er… Her kan I læse interviewet: http://omnibus.au.dk/arkiv/vis/artikel/det-er-de-unges-glaede-der-goer-at-jeg-aldrig-bliver-en-bitter-gammel-dame/

Bedste hilsener Siri

Administrativt, Sundhed og sygdom, Ph.d.-studerende, IOOS, IOOS, Arrangement, Teknisk/administrativ medarbejder, Navnenyt, Videnskabelig medarbejder, Forskning