Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyt censorsystem skal sikre overholdelse af bekendtgørelserne

Censorformandskaberne på tværs af landets sundhedsvidenskabelige uddannelser har besluttet at implementere et nyt digitalt system til censorallokering. Systemet skal først og fremmest sikre, at proceduren fremadrettet lever op til eksamensbekendtgørelsen.

03.04.2018 | Simon Byrial Fischel

Et nyt IT-system skal sikre, at censorudpegningerne på Health lever op til eksamensbekendtgørelsen. Foto: AU Foto

CensorIT er et digitalt system til censorallokering, som automatisk håndterer udpegning af censorer, og som skal forenkle fordelingen af censoropgaverne. Flere censorkorps på landets universiteter er koblet på CensorIT de seneste år, og turen er nu kommet til en række af de sundhedsvidenskabelige uddannelser på Health. De første uddannelser på Institut for Folkesundhed tog allerede systemet i brug i efteråret 2017, og fra 1. april 2018 og frem, udrulles CensorIT på odontologi, medicin og idræt.

Hovedårsagen til, at CensorIT nu tages i brug, er, at den hidtidige praksis har gjort det svært at leve op til eksamensbekendtgørelsen.

Bedre overblik for censorformandskaberne

”Med den gamle metode er det vanskeligt at have det overblik, der skal sørge for, at alle bestemmelserne bliver overholdt. I et censorkorps som vores, med omkring 150 censorer, kan vi for eksempel være udfordrede på at sikre en lige opgavefordeling og at undgå gensidig censur, hvor eksaminatorer varetager censuropgaver for hinanden,” siger Verner Møller, formand for censorkorpset for idræt.

CensorIT gør det langt lettere for formandskaberne i de enkelte censorkorps at overskue den konkrete brug af censorer, idet de får muligheden for at trække statistik på en række forskellige parametre. Med dette overblik bliver det for fremtiden langt lettere at efterleve eksamensbekendtgørelsen, som blandt pålægger censorformandskaberne at sikre:

  • En lige fordelingen af opgaverne i censorkorpset
  • At alle censorer jævnligt og mindst hvert andet år tildeles censoropgaver
  • At censorer så vidt muligt tildeles opgaver ved mere end et universitet
  • At der afgives en årlig censorrapport til universiteterne på baggrund af censorernes indberetninger.

”Alle de automatiske registreringer i det nye system, vil fremover også give os mulighed for at lave bedre og mere udførlige censorrapporter for den enkelte uddannelse. Det har faktisk stor betydning, da censorrapporten indgår i den samlede vurdering af en uddannelse,” siger Verner Møller.

En ny og strømlinet praksis for censorallokeringen

Det nye system skal også hjælpe til at gøre selve administrationen omkring censorudpegelserne lettere. Systemet standardiserer opgaveudbuddet og automatiserer en stor del af den korrespondance, som tidligere har foregået mellem censor og eksaminator.

”Det er klart, at der vil være en overgangsfase, hvor både censorer og eksaminatorer skal vænne sig til den nye praksis, men tilbagemeldingerne fra de censorkorps som allerede er overgået til CensorIT er positive og viser, at der er fordele at hente for brugere på alle niveauer,” siger Verner Møller.  

På Healths medarbejderside kan du læse mere om CensorIT

Kontakt

Uddannelsesrådgiver Liselotte Steentoft
Administrationscenter Health - Uddannelsesbetjening og Vejledning
Mail: lst@au.dk
Tlf.: +4587153074

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Administrativt, Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder, Health, Health, Uddannelse, Teknisk/administrativ medarbejder