Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyt center står bag forsker-topmøde

Der er tale om en næsten historisk begivenhed, når to af børnepsykologiens vigtigste profiler, Robert Goodman og Michael Rutter, gæster Danmark for at diskutere børn og unges mentale trivsel. Center for Sundhedssamarbejde ved Aarhus Universitet står bag arrangementet.

15.03.2016 | Lise Wendel Eriksen

Professor Robert Goodman, manden bag SDQ-spørgeskemaet, gæster både Christiansborg og Aarhus Universitet

Det er første gang i meget lang tid, at de to britiske professorer, Goodman og Rutter, deltager sammen ved et officielt arrangement. Det sker den 16. marts 2016 på Christiansborg, hvor de sammen med politikere, beslutningstagere, forskere og fagprofessionelle skal diskutere, hvordan vi sikrer, at fremtidens unge bliver mere robuste.

”Vores opgave er at fremme samarbejde mellem forskere og det omgivende samfund inden for sundheds- og velfærdsområdet. Vi skal hjælpe med at bringe den nyeste forskningsbaserede viden i spil i samfundet, hvor den reelt skal anvendes og kan gøre en forskel. Denne workshop er et godt eksempel på, hvordan vi henter inspiration fra førende forskere i verden og sætter deres viden på agendaen i Danmark ,” fortæller Carsten Obel, der er professor og direktør for Center for Sundhedssamarbejde (SUSA).

Bag workshoppen står SUSA, Den Britiske Ambassade og Komiteen for Sundhedsoplysning.

Vi har gjort et scoop

Professor Michael Rutter fra Kings College i London er den første britiske professor i børnepsykiatri, og hanbetegnes derfor som ’the father of child psychology’. Robert Goodman er manden bag spørgeskemaet SDQ, der er et af verdens mest anvendte og bedst dokumenterede spørgeskemaer til at vurdere børn og unges psykiske trivsel.

”En af årsagerne til, at det er lykkedes os at få Goodman og Rutter til Danmark og dele ud af deres viden, er, at vi i Danmark har særlige forudsætninger for at skabe ny viden om børns mentale trivsel. Vi er et lille land, som på grund af vores organisering og sundhedsdata har et helt unikt potentiale til at gøre verden klogere,” siger Carsten Obel og tilføjer:

”Det er et scoop for alle os, der arbejder med børns mentale sundhed – og måske også for de politikere, der skal tage de store beslutninger om, hvordan vi sikrer, at alle unge får de bedste muligheder for at bidrage til samfundet”.


Om arrangementerne

  • Workshoppen ’Big data og mental sundhed’ med Goodman og Rutter finder sted på Christiansborg onsdag den 16. marts. Workshoppen kan streames live, og du kan læse mere om arrangementet i SUSA's kalender.
  • Robert Goodman kan også opleves på Aarhus Universitet torsdag den 17. marts, hvor han deltager i en SDQ-workshop for både forskere og praktikere. Læs mere om arrangementet i SUSA’s kalender.

Yderligere oplysninger

Carsten Obel, ph.d., professor og direktør
Aarhus Universitet, Center for Sundhedssamarbejde
Mobil: 29 42 84 05
co@au.dk

Arrangement, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe, Health, Samarbejde, Videnskabelig medarbejder, Susa, Teknisk/administrativ medarbejder