Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Optaget på de dimensionerede kandidatuddannelser bliver mindre fleksibelt

Dimensioneringen af en række uddannelser på AU betyder, at antallet af studiepladser på de dimensionerede kandidatuddannelser fastfryses frem til 2020. Det kan få betydning for dig, hvis du vælger at skifte uddannelsesspor eller holde orlov efter endt bachelor.

06.05.2015 | Signe Opstrup

Gennemfører du dit studie uden ophold mellem din bacheloruddannelse og din kandidatuddannelse, og husker du at søge om optagelse rettidigt, så er du sikret en studieplads på den kandidatuddannelse, hvor du har retskrav. Du har retskrav på den naturlige overbygning på din bacheloruddannelse - det fremgår af kandidatuddannelsens studieordning, hvilke bacheloruddannelser der giver retskrav.

Vælger du i stedet at skifte uddannelsesspor eller holde orlov efter endt bacheloruddannelse, mister du dit retskrav og er ikke længere garanteret en studieplads på kandidatuddannelsen. Grunden til dette er, at dimensioneringen sætter et loft over antallet af studiepladser på de dimensionerede kandidatuddannelser frem til 2020. Se hvilke uddannelser, det gælder kandidat.au.dk.

For studerende med retskrav vil dimensioneringen ikke få nogen direkte betydning. Men på grund af det loft, som dimensioneringen lægger over antallet af studiepladser, må valgmulighederne efter bachelordelen forventes at blive færre.

For studerende uden retskrav kan loftet derimod blive ensbetydende med en skærpet konkurrence om de få pladser, der udbydes til studerende uden retskrav. Dog eksisterer der en garanti for, at de dimensionerede uddannelser kan optage mindst 10% ikke-retskravsbachelorer. Hvis du som studerende overvejer andre veje gennem dit studieforløb, skal du kontakte din lokale studievejledning, som kan hjælpe dig med at undersøge dine muligheder.

Yderligere oplysninger

Administrativt, Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet, Uddannelse