Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Positivt 2017-resultat skal styrke den strategiske udvikling på Aarhus Universitet

Aarhus Universitet fik et meget tilfredsstillende resultat for 2017 og har et godt udgangspunkt for at fortsætte universitetets tilrettelagte strategiske linje. Det vurderer universitetets bestyrelse, som netop har godkendt årsregnskabet 2017 for Aarhus Universitet.

12.04.2018 | Anders Correll

Foto: Lars Kruse

Aarhus Universitet kommer ud med et mindre overskud i 2017 på 68 mio. kr. ud af en samlet omsætning på 6,5 mia. kr. Det fremgår af årsrapporten for 2017, som bestyrelsen godkendte på sit møde 11. april.

”Årsregnskabet for 2017 er meget tilfredsstillende. Der er styr på tingene, og et overskud på en procent af omsætningen viser, at vi har en god økonomistyring. Aarhus Universitet vil udnytte sin sunde økonomi til at forstærke de strategiske satsninger”, siger bestyrelsesformand Connie Hedegaard.

Overskuddet i 2017 skyldes bl.a. markante fald i studietider, der har givet et samlet løft af uddannelsestilskuddene på 22 mio. kr., og samtidig har det bevirket, at universitetet heller ikke i 2017 har fået en fremdriftsbøde på 44 millioner kroner, hvilket der var budgetteret med.

På indtægtssiden er det også værd at bemærke, at der er en vækst i private fondes andel af de eksterne forskningsbevillinger. Denne andel steg fra 25,3 procent i 2016 til 28,7 procent i 2017.

”Væksten i bevillinger fra de private fonde til Aarhus Universitet er yderst positiv. Konkurrencen om midler er taget til de senere år, og væksten understreger, at Aarhus Universitet står stærkt i denne konkurrence”, siger Connie Hedegaard.

I budgetlægningen for 2018-2021 kalkuleres der med yderligere investeringer og dermed et højere aktivitetsniveau inden for faglige satsningsområder. Derudover er det planen at afsætte ekstra midler til den store fysiske udvikling, universitetet står over for med bl.a. overtagelse af kommunehospitals-bygningerne i Aarhus.

Aarhus Universitets bestyrelse godkendte i 2016 følgende strategiske satsninger for Aarhus Universitet: flere ingeniører, kvalitetsløft af sproguddannelserne, etablering af Nationalt Center for Skoleforskning, styrket forskningstyngde på businessområdet og åbning af sundhedsvidenskaben mod industrien. I 2017 vedtog bestyrelsen desuden en digitaliseringsstrategi, der bl.a. omfatter educational it og kapacitetsudvidelse på it-uddannelserne.

Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet