Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Psykisk APV: Få det første overblik over resultaterne

Resultaterne af APV-undersøgelsen 2016 er netop offentliggjort. Her kan du se de vigtigste resultater og køreplanen for de lokale processer på Health.

23.05.2016 | Sabina Bjerre Hansen

Nu kan du se resultaterne af APV-undersøgelsen.

Nu kan du se resultaterne af APV-undersøgelsen.

Nu er resultaterne af undersøgelsen af det psykiske arbejdsmiljø på AU blevet offentliggjort. Du kan finde rapporterne på universitetets APV-hjemmeside eller få et hurtigt overblik over resultaterne på Health her.

Et hurtigt overblik

Nedenfor er nogle af de vigtigste resultater fra rapporten på Health.

Institutter og centre

·   Svarprocenten er på 67.

·   88% af medarbejderne angiver, at de trives.

·   Mellem 80-98% finder deres arbejde interessant og har arbejdsopgaver, de har lyst til at engagere sig i.

·   Halvdelen af de ansatte (VIP og TAP) oplever, at de må arbejde væsentligt mere end den aftalte tid.

·   20% føler sig udkørte.

·   50% har holdt MUS med deres nærmeste leder inden for de seneste 12 måneder.

·   30-40% af medarbejderne er tilfredse med fakultetets ledelse vedr. lydhørhed, information og kommunikation.

·   0-11% oplever tilfælde af grov, stødende eller nedladende tale. Tallene varierer fra institut til institut.

Administrationscentret

·   Svarprocenten er på 76.

·   91% er altid/næsten altid eller ofte godt tilpas på arbejdet. 81% finder arbejdet interessant, og 92% har arbejdsopgaver, de har lyst til at engagere sig i.

·   87% oplever, at de og kollegerne er gode til at samarbejde om arbejdsopgaver. 80% føler, at de er en del af et større fællesskab.

·   31% arbejder væsentligt længere end den aftalte tid.

·   9% har stærke stress-symptomer, og 18% føler sig udkørte.

·   Medarbejderne giver høj score til den daglige ledelse for synlighed (86%), faglig sparring (83%) og anerkendelse (81%), men savner information om kommende beslutninger i god tid.

·   3% har været udsat for gentagne tilfælde af grov, stødende eller nedladende tale.

Sådan bliver processen

Nu da resultaterne foreligger, starter det lokale opfølgningsarbejde, som blandt andet omfatter dialogmøder og handleplaner.

·    Din leder/institutleder inviterer dig til møde om resultaterne. Institutterne holder dialogmøder for medarbejderne i uge 21-25. I administrationscentret indkalder funktionscheferne medarbejderne til møder i de respektive enheder.

·    Hver enhed skal udarbejde lokale handleplaner med bud på, hvordan man bedst følger op på APV-resultaterne og bidrager til at forbedre det psykiske arbejdsmiljø.

·    Institutterne og administrationscentret skal sende deres handleplaner til fakultetssekretariatet senest den 10. oktober 2016. Herefter samles de til ét fælles Health-bidrag til den overordnede AU-handleplan. Endelig samler AU HR Team Arbejdsmiljø handleplanerne for alle fire fakulteter i ét dokument, som skal behandles i universitetsledelsen.

Fælles temaer og lokale fokusområder

Når den lokale opfølgning går i gang, skal medarbejdere og ledere arbejde med fire overordnede AU-temaer, der kan suppleres med lokale temaer. De overordnede temaer, der er udvalgt af HAMU og HSU, er 1) forebyggelse af stress, 2) god ledelse i dagligdagen, 3) anerkendelse (både kollegialt og fra ledelsen), og 4) god omgangstone. Samlet danner temaerne omdrejningspunkt for arbejdet med resultaterne.

Både institutter og administrationscentret udpeger i den kommende tid kontaktgrupper blandt medarbejdere og mellemledere (en gruppe pr. enhed). Kontaktgrupperne bliver tovholdere for arbejdet på institutterne og i administrationscentret.


Vil du vide mere?

Hvis du vil læse mere om, hvordan processen forløber, og hvem der gør hvad, kan du finde procesplanen for psykisk APV på Healths medarbejderside. Her kan du også se, hvem der er med i følgegruppen.

Vil du vide mere om psykisk APV på AU, kan du besøge universitetets APV-hjemmeside. Du er også velkommen til at kontakte din HR-partner eller skrive til AU HR på apv@au.dk, hvis du har spørgsmål til undersøgelsen.

Politik og strategi, Videnskabelig medarbejder, Institut for Klinisk Medicin, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Ph.d.-studerende