Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Psykologi vinder Kapsejladsen for første gang

20.-25.000 feststemte studerende var mødt op i Universitetsparken til årets kapsejlads og kampen om trofæet ”Det gyldne bækken”. Psykologi fik deres første sejr nogensinde i Kapsejladsen.

11.05.2016 | Ida Hammerich Nielson

Psykologerne hoppede i vandet efter sejren. Foto: Jesper Rais

Borgmester Jacob Bundsgaard åbnede traditionen tro Kapsejladsen - og fik også tid til at tage et billede. I baggrunden ses prorektor Berit Eika, der holdt tale i Brian Bech Nielsens fravær. Foto: Lars Kruse

Universitetsparken var fyldt til bristepunktet. Foto: Jesper Rais

Postmand Per var også med til Kapsejlads. Foto: Lars Kruse

Solen skinnede fra en skyfri himmel fredag d. 6. maj, hvor årets Kapsejlads omdannede universitetsparken til Danmarks største en-dags-festival.

Der var lagt op til en spændende finale mellem Økonomi, Idræt og Psykologi. Idræt og Psykologi trak hurtigt fra Økonomi og lå tæt det meste af finaleheatet. Men i en slutspurt trak Psykologi fra Idræt og fik dermed deres første sejr nogensinde i Kapsejladsen. De glade psykologistuderende sprang efterfølgende i vandet og jublede over sejren.

Holdenes indmarcher var som sædvanligt en stor del af dagen, og de festlige introer bød blandt andet på en stor papmache-udgave af Donald Trump, en sejlende Postmand Per og intense scener fra filmen ”Titanic”.

Aarhus Universitetet lagde for 26. gang park til den markante begivenhed. Det er de studerende selv, der arrangerer Kapsejladsen, som formår at samle studerende på tværs af hele universitetet og byen. 

Den første Kapsejlads blev afholdt i 1991 og var arrangeret af medicinstuderende og tandlægestuderende. Siden har medicinerne stået for flest sejre. I år var 13 studenterforeninger med i kapløbet om Det gyldne bækken.

Genoplev stemningen fra dagens begivenheder på Kapsejladsens Facebook-side

Arrangement, Alumne, Ekstern målgruppe