Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Rektor-besøg på IOOS

Mandag d. 10. oktober havde IOOS besøg af AU-rektor Brian Bech Nielsen, der er i gang med en større rundtur til alle universitetets institutter. På mødet orienterede rektor om de succeser og udfordringer, universitetet og fakultetet står overfor. Her er et kort referat.

24.10.2016 | Lise Wendel Eriksen

Rektor besøgte IOOS som led i sin 'institut-runde'. Foto: Søren Kjeldgaard.

Siri Beier Jensen bød velkommen og orienterede kort om instituttets successer og udfordringer.

Herefter beskrev rektor Brian Bech Nielsen AU som et stærkt og sundt universitet.

Der har i år været rekordstor søgning til universitetet.  Aftagerne er tilfredse med kandidaterne, og kandidater fra Aarhus Universitet har lav ledighed.

Forskningen på AU tækker mange eksterne midler pr. VIP, og kun KU gør det lidt bedre.

Der skal øget opmærksomhed på overhead.  AU har nogle gange måttet sige nej til fondsmidler, da de interne driftsomkostninger ville være for store.

Dimittendprofilen skal rettes mod den private sektor, og HEALTH skal være opmærksom på de medicinske uddannelser på SDU og AAU, der potentielt kan true fremgangen på AU.

AU skal imødegå indtægtsnedgange ved påpasselighed i ansættelser. Der forventes ikke en ny fyringsrunde.

Rektor ønsker en rammestyring af universiteterne. Der er tegn på, at politikerne vil ændre sammensætningen af bestyrelserne, og at armslængde-princippet er under pres.

Brian Bech Nielsen forventer ikke de store ændringer i en kommende taksameterreform.

Efter rektors oplæg var der mulighed for diskussion. Hovedindtrykket var, at IOOS har brug for at blive set som særlige på grund af udfordringerne med de underfinansierede uddannelser, hvor klinikdriften er nødvendig og meget omkostningsfuld.

Arrangement, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Odontologi, IOOS, Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder, SKT, IOOS