Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Som om vi er 20 år yngre igen

Det hedder ikke længere Handelshøjskolen, og meget er ændret på campus i årenes løb. Alligevel vækker stedet stadig gode minder fra dengang for 20 år siden, hvor en gruppe udvekslingsstuderende hyggede sig med fodbold og øl i Klubben. Nu er de tilbage 20 år efter de glade dage i 1994.

21.08.2014 | AU Alumni

Det var tydeligvis en glædelig genforening, da 10 tidligere udvekslingsstuderende troppede op på Fuglesangs Allé i fredags 20 år efter, at de først mødte hinanden på den daværende handelshøjskole. Latteren sad løst og smilene var brede. Der var gensynsglæde både med den gamle campus og over at se de andre igen.

”Det er som om vi er 20 år yngre igen. Ansigterne er de samme, de har ikke ændret sig i det hele taget,” siger spanieren Paula Sampedro, som læste fransk og business dengang, og som nu arbejder som lærer i spansk og fransk.

De fleste andre var økonomistuderende. Via Facebook har de fundet hinanden igen. Ud af totalt 60 studerende er 47 nu medlemmer af Facebook-gruppen, som arrangerede reunion i Aarhus denne regnfulde forlængede weekend.

”Var I kommet for en måned siden, ville I have oplevet den varmeste sommer i lange tider,” siger teamleder i AU Alumni Jacob Jensen, som sammen med studentermedhjælperen Nanna Lykkegaard Mikkelsen har sørget for rundvisning og frokost til gruppen. ”Det var dette [vejr], vi var vant til,” svarer Paula med et smil.

Livet før og efter Danmark
Man mærker med det samme, at dette er en flok glade mennesker, som til trods for, at de ikke længere er 20 år, stadig har meget af ungdommen i sig. Smilene sidder løst, og det lyder, som var det i går, de sidst sås. Mange venskaber er bevaret over så mange år på tværs af store geografiske afstande.

En nævner noget om ’strategisk gode venner’ forstået på den måde, at vennerne er bosat steder i verden, som er værd at besøge, f.eks. Barcelona, Amsterdam og Californien. Her holder Brent Cowley til. På den lange vej til Aarhus, har han været forbi en af vennerne fra 1994 i Barcelona:

”Vi taler alle om livet før og efter, vi var i Danmark. Det ændrede så meget til det bedre. Vi var så unge, men vi voksede så meget af at være her. Det var super!”

Minder fra Aarhus
Det står klart, at de alle har gode minder fra tiden i Aarhus, og det er vel også derfor, de har rejst den lange vej for at gense stedet og hinanden.
som om vi er 20 år igen: Man mærker med det samme, at dette er en flok glade mennesker, som til trods for, at de ikke længere er 20 år, stadig har meget af ungdommen i sig. Smilene sidder løst, og det lyder, som var det i går, de sidst sås. Mange venskaber er bevaret over så mange år på tværs af store geografiske afstande.”Jeg havde en rigtig god tid her. Jeg lærte andre ting end økonomi, mest socialt, hvilket er vigtig. Det var så nemt at kommunikere med internationale folk. Vi lærte at tale bedre engelsk og at være sammen med mennesker med international baggrund ... Det er derfor, vi har holdt kontakten, tror jeg. Det var noget af et landemærke for mange af os,” siger Rob Hofstede fra Groningen i Holland.

 

Fra samme by har Arjen Kwint taget turen tilbage:

”Det er interessant at se, hvordan det ser ud her på skolen. Men også at høre, hvordan alle har det, og hvad de har gjort siden. 20 år er lang tid. Man glemmer, men så fortæller nogen en historie fra dengang, og så husker man det også. Jeg husker, vi spillede fodbold og især mod et dansk hold. Vi vandt.”

Brent husker også fodbolden som noget særligt: ”Det var vores favoritsted. Det var en anden god aktivitet til at knytte os sammen.” I tillæg arrangerede de fester og ture udenlands, spillede teater, mødtes til hyggeaftener og lavede mad hos hinanden samt festede i Klubben, som desværre var aflåst under dagens rundtur. Den ville de ellers gerne have genset.

”Tak skal du haaf”

som om vi er 20 år igen: Det er som om vi er 20 år yngre igen. Ansigterne er de samme, de har ikke ændret sig i det hele taget,Alle de økonomistuderende gik på 6-ugers danskkursus under udvekslingsopholdet her, mens de to spanske fransk/business-studerende måtte nøjes med ”svær” undervisning på fransk suppleret med uforståelige danske kommentarer fra underviserne, som deres danske medstuderende heldigvis hjalp dem med at få oversat.

Amerikaneren Shannon Harman fortæller, at dansk var meget svært for dem: ”We tried but …” Hun bakkes op af landsmanden Brent, som siger det var vanskeligt pga. lydene. Faktisk fik de ikke lært så meget dansk, fordi alle i stedet ville øve deres engelsk.

Men hvad husker de så af det danske? ”Tak skal du haaf,” siger en af hollænderne og imponerer amerikanerne. Jeg husker ”tak”, siger en anden, og en tredje supplerer med ”tusind tak”, og så kommer selvfølgelig ”jeg elsker dig”. Mere er der vist ikke tilbage andet end "Handelshøjskolen" udtalt med udpræget udenlandsk udtale.

Holde kontakten via AU Alumni-netværket

som om vi er 20 år igen: En nævner noget om ’strategisk gode venner’ forstået på den måde, at vennerne er bosat steder i verden, som er værd at besøge, f.eks. Barcelona, Amsterdam og Californien.

Danske kontakter har de vist heller ikke længere, selvom alle boede med danskere på kollegierne. Navnet på en tutor, Tine, nævnes, og Jacob Jensen siger, at hvis de kan huske nogle navne fra dengang, vil han gerne søge dem op i deres alumni-database, som indtil videre rummer 20.000 medlemmer, hvoraf omkring 10 % er internationale.
For AU Alumni er de internationale kontakter værdifulde, og arrangementet afsluttes ved frokosten i S-bygningen med, at Jacob opfordrer dem til at holde kontakten med AU Alumni:

”Studerende, som skal ud i verden, og professorer kan finde det nyttigt at komme i kontakt med jer”. På spørgsmålet om dette er noget, de er åbne over for, svarer Brent på bedste amerikanske vis ”Absolutely!” Han vil desuden bringe opfordringen videre til de andre i Facebook-gruppen, som ikke selv kunne komme til Aarhus denne gang. 


Ønsker du at være en del af AU Alumni?

Læs mere om AU Alumnis tilbud
Bliv medlem af AU Alumni
Kontakt AU Alumni

Samarbejde, Alumne, Ekstern målgruppe, Aarhus Universitet