Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Spareplaner på anatomi lagt i graven efter licitation

Udgifterne til næste fase af Institut for Biomedicins nybyggeri er efter udbuddet 30 mio. kr. lavere end forventet. Dermed kan de overvejede besparelser på renoveringen af Biomedicin Syd (Anatomi) nu annulleres.

11.08.2015 | Mette Louise Ohana

Renoveringen af Biomedicin Syd (Anatomi) går i gang, når instituttets nye bygning bliver taget i brug i 2017. Foto: Søren Kjeldgaard, Aarhus Universitet

Renoveringen af Biomedicin Syd (Anatomi) går i gang, når instituttets nye bygning bliver taget i brug i 2017. Foto: Søren Kjeldgaard, Aarhus Universitet

Uforudsete udgifter under opførslen af den nye Skou-bygning tvang i foråret fakultetet til at finde forslag til besparelser. Men det gode resultatet af udbuddet betyder, at renoveringen af Biomedicin Syd nu kan gennemføres i sin helhed.

”Vi er rigtig glade for, at pengene blev fundet et andet sted, så vi kan renovere Biomedicin Syd som planlagt og også der få tidssvarende laboratorier. Det vil give os langt større fleksibilitet,” siger institutleder på Biomedicin Thomas G. Jensen.  

Renovering lidt forsinket

Til gengæld bliver renoveringen af undervisningsfløjen i Bartholin Bygningen ikke sat i gang i denne omgang. Årsagen har dog ikke noget med økonomien at gøre.

”Vi har ikke noget alternativ til de undervisningslokaler, så vi kan ikke undvære dem i længere tid. Derfor bliver den beslutning udskudt til 2019, hvor vi håber på at have nye muligheder,” siger Conor Leerhøy, teknisk chef på Health.

Nybyggeriet blev lidt forsinket i efteråret og igen i foråret, da arbejdet skabte støj og rystelser i nabobygningerne, som gjorde det nødvendigt at finde andre byggemetoder. Skou Bygningen forventes nu at stå færdig i midten af 2017. Dermed bliver renoveringen af Biomedicin Syd og Bartholin Bygningen også lidt forsinket, da det arbejde først går i gang, når den nye bygning er klar til brug.

Kunstnere er udvalgt

Imens skrider nybyggeriet langsomt frem. Som det næste vil kælderen begynde at tage form, når betonelementerne bliver monteret den kommende tid.

Samtidig bliver der arbejdet på udsmykningen af alle tre fremtidige Biomedicin-bygninger, som fire kunstnere har fået til opgave at udsmykke. Billedkunstner Henriette Heise skal dekorere Skou Bygningen indvendigt med bl.a. sandblæste figurer og kobberplader. Leif Kath står for udearealerne, hvor geometriske mønstre vil dekorere terrassen og forpladsen ved den nye bygning samt ved Bartholin Bygningen og Biomedicin Syd, der får samme mønster i noget af teglstensbelægningen.

Derudover kommer der kunst i Bartholin Bygningen af norske Hilde Hauan Johnsen bl.a. en lysleder-skulptur, der skal hænge ned fra loftet i det nye atrium. Også fællesarealerne i Biomedicin Syd vil blive udsmykket. Her bliver kunsten udført af billedkunstner Anne Marie Ploug.

Der er i alt afsat 8,9 millioner kr. til kunst. Det er obligatorisk, at der afsættes en vis procentdel til kunst i statsligt byggeri.


Vinderne af licitationen

  • Fundament, beton og murværk: NCC A/S
  • Tag, vinduer, døre etc.: TL Byg A/S
  • Tekniske installationer: Brøndum
  • Laboratorieinventar: Labflex
  • Stinkskabe: Zystm A/S
  • Autoklaver, glasvask og lign.: Getinge
  • Vasketunnel og –robotter og lign. til dyrestaldene: Scanbur

Yderligere information

Institutleder Thomas G. Jensen
Aarhus Universitet, Institut for Biomedicin
Mobil: 2778 2805
thomas@biomed.au.dk

Teknisk chef Conor Leerhøy
Aarhus Universitet, Health
Direkte telefon: 8715 2241
Mobil: 2899 2241
conor@au.dk

Administrativt, Videnskabelig medarbejder, Institut for Biomedicin, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Studerende, Ph.d.-studerende