Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Studenterradio er nørd-radio

Små nicher og tonsvis af nørd-viden. På Aarhus Studenterradio fortæller ildsjæle om det, de brænder for.

10.12.2013 | Sanne Bjerre-Hyldgaard

– Det fede ved radioen er, at værterne kan få afløb for alt det, man ikke kan andre steder. Studenterradioen er virkelig et sted, hvor man kan få en hel masse nørd-viden. Vi er ikke P3, siger chefredaktør Lasse Momme.
Aarhus Studenterradio sender fra kl. 8-9 om morgenen og kl. 19-22 om aftenen alle hverdage på 98,7 FM eller på deres hjemmeside www.aasr.dk. Programmerne er typisk små nicheprogrammer, der indgående diskuterer et lille, snævert emne. Sådan skal det være ifølge Lasse Momme.
Han er lærerstuderende og har i lang tid været frivillig på studenterradioen. Sammen med en medvært har han programmet ”Det kan de kristne ik’ li’”, der ifølge ham selv er et mørkt, improviseret satireprogram fyldt med sort, sort humor. Han har for ganske nylig samtidig overtaget posten som chefredaktør for hele studenterradioen.


video platform video management video solutions video player

En aften på Aarhus Studenterradio

Følg en helt særlig aften på Aarhus Studenterradio. Se hvad der sker når radioens værter tages ud af deres faste rutine, for at finde frem til hvad der er essensen ved Aarhus Studenterradio, og hvad det er der er helt specielt ved denne radiostation.

– Den her version af studenterradioen har eksisteret siden 1996, og vi viderefører de gamle værdier fra den tidligere studenterradio i 80’erne: at studenterradioen skal være en mulighed for, at alle, der har lyst til at engagere sig, kan være med og fortælle om det, de brænder for, siger Lasse Momme.

Startede i 1983

I starten af 1980’erne brød man DR’s monopol, og muligheden for at lave lokalradio blev åbnet. Den 10. juli 1983 sendte Universitetsradioen, som det hed dengang, for allerførste gang. Dengang samarbejdede fakulteterne og journalister om at lave radio for de studerende. Men blandt andet på grund af nedskæringer og dalende lyttertal besluttede man at lukke radioen i 1992.
– Radioen genåbnede i 1996. I dag er radioen dog udelukkende drevet af frivillige, der brænder for det, de laver. Vi får et tilskud til at dække udgifterne, men tilskuddet er der desværre for nylig blevet skåret lidt i. Vi forsøger alligevel at drive det videre, så godt vi kan, siger chefredaktør Lasse Momme.
Radioen er lille, men lever højt på de studerendes engagement og vedvarende arbejdsindsats.
– Man skal lytte til radioen, fordi det handler om det samfund, vi bor i. Vi engagerer os i lokallivet, og det er alle sammen studerende med masser af gejst, der laver radioen. Man kommer til at få viden med fra Aarhus Studenterradio, som man ikke får andre steder, siger Lasse Momme.

 



Fakta: Fire programmer på Aarhus Studenterradio:

Nørdernes Højborg – et program om alt muligt nørdet. Emnet er nyt hver gang, hvor man får en masse viden om et specifikt emne. Sendes torsdag kl. 21-22.

Den Tunge Time – et metalprogram og også radioens ældste program. Ofte er der interviews med kendte bands. Sendes tirsdag kl. 21-22.

AGFFan.dk – et fodboldprogram, hvor man diskuterer AGF. Sendes fredag kl. 19-20.

Crescendo – et musikdebatprogram. Sendes torsdag kl. 20-21.

Se hele programmet fra Aarhus Studenterradio

Uddannelse, Studerende, Alle AU-enheder