Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Til administrationens medarbejdere

Jørgen Jørgensen har skrevet dette følgebrev til administrationens APV-handleplan.

28.10.2013 | Jørgen Jørgensen

Kære medarbejdere i AU Administration

 


Administrationens APV-følgegruppe har nu færdiggjort den handlingsplan, der skal følge op på de problemer, som forårets APV-undersøgelse pegede på.

Planen er lavet på baggrund af de vigtige input, som er kommet ud af de enkelte vicedirektørområders arbejde i de forgangne måneder. 

Stress og arbejdspres er de advarselslamper, der lyser stærkest, og derfor bliver det også her, vi primært skal sætte ind i den kommende tid.

Det overordnede ansvar for, at vi får taget hånd om de problemer, som øger arbejdspresset og fører til stress, ligger naturligvis hos vicedirektørerne og ikke mindst hos mig som universitetsdirektør. Det ansvar tager vi og jeg på os i bevidsthed om den store betydning af et godt arbejdsklima.

Men jeg mener samtidig, det er vigtigt at understrege, at vi alle kan gøre noget for at styrke arbejdsmiljøet på Aarhus Universitet. Derfor er handlingsplanen også inddelt i fire niveauer, hvor hhv. den enkelte medarbejder, grupper, FALK og mellemledere, samt FALK og universitetsledelsen har mulighed for at gøre en forskel.

Mit håb er ikke bare, at handlingsplanen vil skærpe vores fælles opmærksomhed på stress og arbejdspres, men at den også vil ændre de forhold, som er med til at skabe stress. Vi skal ikke blot blive bedre til at opfange faresignalerne tidligt; vi skal så vidt muligt gerne undgå, at faresignalerne overhovedet opstår.

 

Et vigtigt fikspunkt for vi ledere i den sammenhæng er blandt andet at sikre en klar prioritering og forventningsafstemning i hverdagen. Hvis man som medarbejder er usikker på opgaveprioriteringen, skal det være en naturlig ting at spørge sin nærmeste leder til råds.

I samme ånd har universitetsledelsen også fortsat fokus på de tolv projekter, vi har valgt at prioritere som de vigtigste for at skabe større sammenhæng i den administrative service. Vi skal nu have gjort status på udviklingen, som forhåbentlig vil afspejle det hårde arbejde, I alle har ydet. Derfra arbejder vi videre med projekterne.

Det samme gør vi med opfølgningen på APV-undersøgelsen. I februar gør følgegruppen status på den handlingsplan, som nu ligger klar. Det er min forventning og mit håb, at vi frem mod den tid løbende vil se fremskridt både i de store og de nære sammenhænge.

Med venlig hilsen,

Jørgen Jørgensen

 

 

Teknisk/administrativ medarbejder, Alle AU-enheder, Administrativt, Politik og strategi