Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ung forsker løber med Lundbeckfondens Talentpris

Lars Wiuff Andersen fra Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital har netop modtaget Lundbeckfondens Talentpris 2016. Prisen bliver uddelt til forskere under 30 år, som har præsteret særlig lovende forskning inden for sundhedsvidenskab.

27.10.2016 | Helle Horskjær

P.hd. Lars Wiuff Andersen. Foto: AU Foto,

Lars Wiuff Andersen . Foto: AU Foto.

Han er 28 år og har allerede en stor forskerkarriere bag sig. Og det er blevet bemærket. Således modtager Lars Wiuff Andersen Lundbeckfondens Talentpris 2016. Med prisen følger 100.000 kroner.

Lars Wiuff Andersen er uddannet læge fra Aarhus Universitet og ph.d. fra samme sted. Han forsker i akut og kritisk sygdom primært klinisk forskning inden for hjertekirurgi, svære infektioner og hjertestop.

”Jeg håber, min forskning kan hjælpe patienter med hjertestop, for det er en patientgruppe med meget høj dødelighed,” fortæller han.

Prisen giver Lars Wiuff Andersen mulighed for at fokusere endnu mere på forskningen.

”Det er en personlig pris, der giver mig noget fleksibilitet i forhold til at tage fri fra mit kliniske arbejde i nogle perioder. Jeg er meget beæret over at modtage prisen”, siger han. 

Som lægestuderende gennemførte Lars Wiuff Andersen et forskningsår ved Harvard Medical School i Boston. Efter afsluttet eksamen ved Aarhus Universitet i 2013 tog han endnu en gang til Boston, denne gang som led i sit ph.d.-forløb, som blev udført i samarbejde med Center for Akutforskning og Anæstesiologisk afdeling på Aarhus Universitetshospital. Under opholdet i Boston tog han desuden en mastergrad i Public Health.

Det var også i USA, at Lars Wiuff Andersen var med i udviklingen af de internationale retningslinjer for genoplivning efter hjertestop gennem organisationen International Liaison Committee on Resuscitation (ILCOR).

Hans forskningsindsats har primært fokuseret på patienter, der gennemgår hjertekirurgi samt kritisk syge patienter med hjertestop og sepsis. Det har resulteret i en lang række publikationer i internationalt anerkendte tidsskrifter.


Yderligere oplysninger 

Ph.d. Lars Wiuff Andersen
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Anæstesiologisk Afdeling og  Center for Akutforskning
lwandersen@clin.au.dk

Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Institut for Klinisk Medicin, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Health, Videnskabelig medarbejder