Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Unge forskere får talentpriser

Tre unge forskere fra Aarhus Universitet har netop modtaget Lundbeckfondens talentpris for forskere under 30 år. Prisen bliver givet til forskere, som har præsteret særlig lovende forskning inden for sundheds- og naturvidenskaberne. Med prisen følger en check på 100.000 kroner til hver.

13.11.2013 | Ida Hammerich Nielson

Jeremy David Silver har modtaget en af Lundbeckfondens tre talentpriser for forskere under 30 år.

Casper Bindzus Foldager, Morten Würtz og Jeremy David Silver fra Aarhus Universitet har fået Lundbeckfondens forskerpris for særligt talentfulde forskere under 30 år.

Casper Bindzus Foldager fra Aarhus Universitetshospital forsker i at gendanne ledbrusk efter eksempelvis idrætsskader. Han beskæftiger sig med de mekanismer, der gør, at brusken heler af sig selv og årsager til, hvorfor man øger risikoen for slidgigt efter skader i ledbrusken.

”Skader i ledbrusken er hyppige, men kan være svære at diagnosticere og behandle korrekt. Det er derfor vigtigt, at der ud over forskning, i forbedrede behandlinger, bliver sat fokus på sygdommen,” siger forskeren.

Den anden prismodtager, Morten Würtz, forsker i behandling og forebyggelse af hjertekarsygdom.

”Jeg interesserer mig særligt for lægemidlet aspirin, bedre kendt som hjertemagnyl. Aspirin hæmmer blodpladernes evne til at klumpe sammen og forebygger derved dannelsen af blodpropper. I en række studier har vi dog påvist forskellige årsager til, at mange patienter kun opnår begrænset effekt af aspirin,” fortæller Morten Würtz.

Læs mere om Casper Bindzus Foldager og Morten Würtz her

Den tredje prismodtager, Jeremy David Silver fra Institut for Miljøvidenskab, arbejder med at forbedre computermodeller, som kan beregne luftforurening.

”I dag beskriver modellerne kun omkring 60%-70% af den partikelforurening, som findes i atmosfæren. Jeg forsøger at identificere modellernes svagheder, så beregningerne kan gøres mere præcise,” fortæller Jeremy David Silver.

Læs mere om Jeremy David Silver her

 

Alle grupper, Alle AU-enheder, Navnenyt