Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Vejen til robusthed er belagt med omtanke

Komiteen for Sundhedsoplysning og Socialstyrelsen inviterer i samarbejde med Center for Sundhedssarbejde til konference om, hvad robusthed er, og hvordan der kan arbejdes med at udvikle robusthed.

23.06.2017 | Josefine Dalsgaard

Dato ons 08 nov
Tid 08:30 16:00
Sted Axelborg, København V
Tilmelding er lukket

Komiteen for Sundhedsoplysning og Socialstyrelsen inviterer i samarbejde med Center for Sundhedssarbejde til konference om robusthed. Robusthed handler om at blive god til at håndtere udfordringer i livet både som individ og i fællesskaber. Et centralt element i robusthed er evnen til at tænke sig om – at have omtanke/mentalisere. Vores evne til at mentalisere er muligvis det vigtigste element i vores interaktion med andre mennesker, og har stor betydning for vores mentale sundhed og modstandskraft.

Konferencen vil bidrage med viden om, hvad robusthed er, og hvordan der kan arbejdes med at udvikle robusthed. På dagen gøres op med forestillingen om mental robusthed som en slags teflon, der gør os mere eller mindre immune over for modgang, og samtidig belyse de sociale fællesskabers betydning for udvikling af robusthed.

Oplægsholdere på dagen vil blandt andet være:

Peter Fonagy, Professor University College London
Poul Lundgaard Bak, Overlæge samt seniorforsker ved Aarhus Universitet
Carsten Obel, Professor i mental børnesundhed, Aarhus Universitet

Tid og Sted:
Onsdag den 8. november 2017, kl. 9.00-16.00
Axelborg
Vesterbrogade 4A, 1620 København V

Arrangement, Sundhed og sygdom, Alle grupper, Health, Susa, Konference, Mennesker og kulturer, Susa