Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Verdens største studiekonkurrence kommer til AU

For første gang nogensinde kommer verdens største studiekonkurrence, Hult Prize, til Aarhus Universitet. Bag konkurrencen står FN og Clinton Foundation – sidstnævnte er oprettet af den tidligere amerikanske præsident, Bill Clinton. Hovedpræmien er én million dollars.

01.12.2017 | Anders Hylander

Lørdag d. 2. december står en række AU-studerende klar med deres bud på, hvordan man med bæredygtig energi kan give 10 millioner mennesker i de fattige dele af verden et bedre liv inden 2025. De har kastet sig ud i at deltage i verdens største studiekonkurrence, Hult Prize, som også bliver kaldt Nobelprisen for studerende.

I første omgang kæmper deltagerne om en plads i priskonkurrencens regionale mesterskaber i London til marts. På verdensplan deltager mere end 50.000 studerende i konkurrencen, som har en hovedpræmie på én million dollars. Vinder man konkurrencen, skal pengene bruges til at føre ideen ud i verden.

”At være med i Hult Prize er en fantastisk måde for os som studerende og som iværksættere at få gjort vores ideer stærkere - og få udvidet vores professionelle netværk - så jeg glæder mig meget til arrangementet”, siger Fabiene Franco, der er kandidatstuderende på nanoscience og desuden har en start-up-virksomhed sammen med en medstuderende.

De medvirkende studerende skal præsentere deres ide for et jurypanel, som består af folk fra erhvervslivet, Aarhus Kommune og Aarhus Universitet. 

Aarhus Universitet ser det som en fantastisk mulighed for danske studerende at kunne deltage i Hult Prize.

”Vi er på Aarhus Universitet glade for, at så stor og anerkendt en studenterkonkurrence, nu kommer her til for første gang. Jeg ser meget frem til at høre de studerendes forslag – og til at sende et stærkt hold af studerende af sted til de regionale finaler i London til foråret”, siger dekan på Science and Technology, Niels Christian Nielsen, der byder velkommen ved arrangementet lørdag.

Det er som sagt første gang Hult Prize afholdes på Aarhus Universitet – og i Danmark i det hele taget, men det er planen, at det i fremtiden skal være en årligt tilbagevendende begivenhed.

Arrangementet finder sted lørdag den 2. december fra kl. 15-19 på Navitas, Inge Lehmanns Gade 10, 8000 Aarhus C.

FAKTA:

  • Verdens største case competition for studerende, Hult Prize kommer til AU for første gang
  • AU er det eneste universitet i Danmark, hvor konkurrencen finder sted
  • Bag Hult Prize står blandt andet FN og den tidligere amerikanske præsident, Bill Clinton
  • På verdensplan deltager mere end 50.000 studerende i konkurrencen
  • Konkurrencen er nært beslægtet med FN’s bæredygtighedsmål

Yderligere information 

  • Niels Christian Nielsen, dekan, Science and Technology, tlf. 2899 2541
  • Fabiene Franco, kandidatstuderende og deltager i konkurrencen, tlf. 9143 3890
  • Serena Leka, projektleder for Hult Prize på Aarhus Universitet, tlf.: 9193 4810
  • Anders Hylander, kommunikationsmedarbejder, 9350 8569  og ahylander@au.dk

 

 

Arrangement, Administration (Faglighed), Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet, Talentudvikling, Ekstern målgruppe, Uddannelse