Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Videnskabsetisk hæderspris tildeles professor i børnesygdomme

Tine Brink Henriksen er professor ved Aarhus Universitet og overlæge ved Børneafdeling A ved Aarhus Universitetshospital, og nu modtager hun en hæderspris for sit arbejde med videnskabsetiske problemstillinger.

25.10.2016 | Thomas Kjærgård Lauridsen

Klinisk professor, Tine Brink Henriksen. Foto: AU Foto.

Klinisk professor, Tine Brink Henriksen. Foto: AU Foto.

Prisen bliver tildelt for Tine Brink Henriksens mangeårige arbejde med videnskabsetik i praksis. Sikker håndtering af data har haft højeste prioritet, og Tine Brink Henriksen er ansvarlig for netop det på hendes arbejdsplads, hvor hun sørger for korrekt omgang med data der handler om forsøgspersoner.

Tine Brink Henriksen er den første dansker der har været med til at udvikle et system, der sørger for tilfældig udvælgelse af forsøgspersoner, og som følger alle principper for Good Clinical Practice (GCP). Et system som sidenhen er blevet anvendt både nationalt og internationalt.

”I sit kliniske virke, i sit forskningsmiljø og i vejledningen gennem årene af mere end 50 ph.d. – og forskningsårsstuderende går Tine Brink Henriksen foran i arbejdet med at udbrede kendskabet til de videnskabsetiske principper”, udtaler Johannes Haub, formand for National Videnskabsetisk Komité, der glæder sig over valget af årets prismodtager. 


Yderligere information

Klinisk professor, Tine Brink Henriksen
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitets Hospital, Børneafdeling A, SKS
Telefon: +45 7845 1443
Mail: tine.brink.henriksen@clin.au.dk

 

 

Navnenyt, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Klinisk Medicin, Health, Videnskabelig medarbejder, Health