Visualiseringsskitser af biblioteket i Bartholin og omklædningsfaciliteter i Biomedicin

På brugermøde den 9. januar 2013 præsenterede CUBO Arkitekterne de første visualiseringsskitser for den nye Biomedicin bygning og renoveringsprojektet i Bartholin.

10.01.2013 | ZITTA GLATTRUP NYGAARD

Skitse af det nye bibliotek i Bartholin-bygningen. Se flere skitser under "Billeder og videoer".

Visualiseringsskitse af de nye omklædningsfaciliteter i Biomedicin-bygningen.

Grundplan for de nye omklædningsfaciliteter i Biomedicin-bygningen.

Det drejer sig i første omgang om skitser for renovering af biblioteket i Bartholin Bygningen og udformning af omklædningsfaciliteterne i bunden af den nye Biomedicin bygning.

CUBO Arkitekterne understreger, at skitserne ikke er endelige, men har til formål at give de kommende brugere et godt billede af, hvordan de nye bygninger mere eller mindre kommer til at se ud. Der kan altså blive tale om eksempelvis ændringer i det endelige materialevalg m.m.

Biblioteket i det renoverede Bartholin

Træ foreslås som det gennemgående materiale i det renoverede bibliotek i Bartholin.

Reolerne er opbygget fra gulv til loft i både sider og gavle. En stige på skinne foreslås monteret rundt i biblioteket så man nemt kan nå bøgerne på de øverste hylder.

Det nye bibliotek vil også have funktion af mødelokale, som vi kender det i dag. Tekøkken og toiletter tænkes indrettet i forbindelse med lokalet. Den resterende del af 6. Etage i Bartholin Bygningen skal anvendes til tekniske installationer.

Omklædningsfaciliteter i den nye Biomedicin bygning

I øverste kælderplan i den nye Biomedicin bygning etableres omklædningsfaciliteter for medarbejderne.

Omklædningen følger den organiske form, som også ses i trappeforløbet op gennem de to langhuse, som den nye biomedicinbygning består af.

Indenfor følges formen, og der skabes et forrum med indgang til de enkelte toiletter og baderum. De runde, organiske former har den fordel, at rengøringen bliver lettere, når der ikke er skarpe hjørner, og på den måde forbindes form og funktion i omklædningsfaciliteterne.

Dørene til baderummene udføres muligvis i matteret glas, så det er muligt udefra at se om de er i brug, samtidig med at lyset fra dørene, vil være med til at skabe en løbende visuel forandring af rummet.

Administrativt, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Biomedicin, Institut for Biomedicin, Videnskabelig medarbejder