Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Professor Hans Kirkegaard fra Center for Akutforskning (t.v.) og professor Børge Obel fra forskningscentret ICOA skal i samarbejde med sygehusene i region Midtjylland undersøge, hvordan organiseringen af akutmodtagelserne bliver mest effektiv og sikrer behandling af højeste kvalitet.

05.07.2013 | Alle AU-enheder, Alle grupper, Forskning

Hvordan skal sygehusenes akutmodtagelser organiseres?

Forskere fra Aarhus Universitet går sammen om at undersøge, hvordan akutmodtagelserne skal organiseres. Akutmodtagelserne er et centralt element i fremtidens sundhedsvæsen, der er under pres for at levere højere kvalitet for færre midler, som del af den massive investering på 40 mia. kr. i fremtidens sygehuse.

05.07.2013 | Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder

Danske arkæologer finder bevis for folkedrab i Ukraine

Arkæologer fra Aarhus Universitet har i over ti år stået i spidsen for udgravninger ved Sortehavet. Størst fokus i feltarbejdet har de seneste tre år været på landområdet omkring den antikke by Chersonesos. Dette viser sig nu som en rigtig satsning: byen med dets opland er netop blevet udnævnt af UNESCO til verdenskulturarv.

04.07.2013 | Miljø, klima og energi, Alumne, Alle AU-enheder

Klimaforskningen i Arktis styrkes

VILLUM Fonden og Aage V. Jensens Fonde donerer nye forskningsstationer til Grønlands Selvstyre og Aarhus Universitet i Nordøstgrønland.

Anlægget kommer til at ligge i forbindelse med Aarhus Universitetshospital i Skejby.

04.07.2013 | Health, Forskning, Alle grupper

Partikelanlæg til kræftbehandling rykker tættere på

Bedre kræftbehandling i Danmark er rykket et skridt nærmere. Sundhedsministeriet bekræfter i den varslede business case grundlaget for at etablere et Nationalt Center for Partikelterapi i Aarhus.

04.07.2013 | Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder

Danske virksomheder kan med fordel offshore til lande på OECD-niveau

Når danske virksomheder flytter produktion til udlandet, er der størst fortjeneste ved at udpege nye samarbejdspartnere blandt virksomheder i lande, hvor indkomsterne er på OECD-niveau.

03.07.2013 | Uddannelse, Alle grupper, Alle AU-enheder

Summer School 2013: Future Energy Technologies

Every year Aarhus University School of Engineering organises international summer schools focusing on renewable energy for students and young engineers. The summer schools are planned and carried out in close collaboration with the industry and other educational institutions. Read more

03.07.2013 | Arrangement, Alle grupper, Alle AU-enheder

Videbegærlige børn indtager universitetet

30 skolebørn fra 4-6. klasse bruger den første uge af deres sommerferie på at blive klogere på naturvidenskab.

03.07.2013 | Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder

Forskere måler effekten af it i skolen

”Mere it ” har i årevis været opskriften på en bedre skole. Men der mangler fortsat viden om den reelle effekt af at bruge it i undervisningen. Tre nye forskningsprojekter med fokus på it og didaktik skal nu gøre os klogere på, hvordan it konkret kan understøtte undervisningen og styrke lærernes kompetencer.

03.07.2013 | Navnenyt, Alle AU-enheder, Videnskabelig medarbejder

Mit Tour de France

”Cykelsport er på trods af wattmålere, vitaminer og videnskabeliggørelse stadig en uforudsigelig størrelse. Og nej: Min kærlighed til cykelsporten er ikke så stor, at jeg fortrænger, at vitaminindtaget ind imellem ledsages af andre præparater”. Professor Søren Fauth er en af de cykelentusiaster på AU, der i denne måned skriver om sin fascination…

Wikepedia

Artiklens forfatter på toppen af Mont Ventoux

03.07.2013 | Alle grupper, Alle AU-enheder

Det skaldede bjerg

Sveden løber ned i øjnene på mig. Det svier. Tallet på pulsuret stiger og stiger. Hvor længe kan det blive ved? Jeg er allerede over min sædvanlige maxpuls. Metalsmag i munden – og benene er ved at eksplodere. Fedt!

Viser resultater 31 til 40 ud af 57

Forrige 1 2 3 4 5 6 Næste