Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Dekan ved Health, Allan Flyvbjerg.

03.07.2013 | Teknisk/administrativ medarbejder, Health, Health

Dekanens sommerhilsen

Allan Flyvbjerg ønsker en god sommer til medarbejderne på Health.

Wikepedia

02.07.2013 | Alle grupper, Alle AU-enheder

Indurain var større end Tivoli

Jeg så Indurain som en Alexander den Store – en totalt kontrollerende kommandør.

Arkivfoto

02.07.2013 | Alle grupper, Alle AU-enheder

Dopingprøver skal ud af sporten

I stedet for et omfattende system af dopingprøver kunne man teste atleternes helbred for at afgøre, om de kan stille op i konkurrencer, siger professor i idræt Verner Møller.

Arkivfoto

02.07.2013 | Alle grupper, Alle AU-enheder

Når touren ruller kan alle være ekspert

Direkte TV fra Tour de France og anden sport giver både seere og fjernsyn en anden status, siger medieforsker.

Polfoto

02.07.2013 | Alle grupper, Alle AU-enheder

I den syvende himmel med Leth og co.

Cykelsport er på trods af wattmålere, vitaminer og videnskabeliggørelse stadig en uforudsigelig størrelse. Og nej: Min kærlighed til cykelsporten er ikke så stor, at jeg fortrænger, at vitaminindtaget ind imellem ledsages af andre præparater.

Arkivfoto

02.07.2013 | Alle grupper, Alle AU-enheder

Er de rene(re)?

Sig ”cykelsport”, og den gennemsnitlige dansker vil svare ”doping”. Det kan man næppe klandre ham eller hende. Nu er feltet så blevet renere, hører vi. Eller er snyderne stadig lige gode til at narre et antidopingsystem, der kronisk halter mindst et skridt bagefter?

55 brasilianere er i uge 27 på sommerskole på Institut for Odontologi, hvor de skal have forelæsninger i diagnostik og behandling af forskellige former for smerter i mund og ansigt. Sommerkurset begyndte med rundvisning på instituttet. FOTO: Lise Balsby/AU
Professor Peter Svensson (th) viser rundt på Institut for Odontologi. 
Professor Antonio Sergio Guimaraes (tv) har samlet en gruppe på cirka 55 brasilianske tandlæger med særlig interesse i oral fysiologi og arrangeret rejsen til Aarhus Universitet.
Brasilien har i modsætning til Danmark et tandlægeligt speciale i klinisk oral fysiologi, så selv om de rent forskningsmæssigt ligger nogle trin under dansk niveau, er der masser af inspiration og fagligt input at hente hos de brasilianske kolleger, siger Peter Svensson.

02.07.2013 | Alle grupper, Health, Health

Bem vindos a Aarhus

Brasilianske tandlæger og -forskere indtager Institut for Odontologi fra den 1. til den 5. juli 2013, hvor de skal stifte bekendtskab med dansk forskning i smerter i ansigt, mund og kæbe.

Planten fingerbøl (Digitalis) anvendes til hjertemedicin, men skal bruges med forsigtighed, da den er giftig. Foto: Colourbox

02.07.2013 | Forskning, Alle grupper, Health

Ny forskning kan forbedre hjertemedicin

Ny forskning fra Aarhus Universitet kan få afgørende betydning for de tusindvis af danskere, som lever med en hjertesygdom. En ny forståelse af, hvordan et udbredt stof i hjertemedicin påvirker cellerne, kan gøre det muligt at udvikle ny medicin mod blandt andet hjerteflimmer og hjertesvigt.

02.07.2013 | Administrativt, Health, Health

AV-udstyr klar til studiestart

Fremover er det AU IT, der står for al drift og support af AV-udstyr på Aarhus Universitet, herunder indkøb af AV-udstyr. Hen over sommeren vil AU IT sikre, at alt AV-udstyr i undervisningslokaler og auditorier er klar til studiestart. Desuden tilbydes alle undervisere en gennemgang i brugen af AV-udstyr.

Den nye studieordning skaber bedre sammenhæng mellem teori og praksis. Sidste år modtog Anne Mette Mørcke Aarhus Universitets pædagogiske hæderspris for sin visionære indsats som studieleder.

02.07.2013 | Uddannelse, Health, Forskningsårsstuderende

Ny studieordning giver bedre læger

I fremtiden vil nyuddannede læger være bedre rustet til mødet med patienterne. Det skyldes en ny studieordning, der har skabt bedre sammenhæng mellem teori og praksis. Læs her om en studieleders erfaringer med at nytænke og udrulle studieordningen.

Viser resultater 41 til 50 ud af 57

Forrige 1 2 3 4 5 6 Næste