Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

01.07.2013 | Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder

Nyt samarbejde skal styrke dansk hjerneforskning

Danske forskere i psykologi, neurobiologi, neurologi, filosofi og ingeniørvidenskab vil sammen øge forståelsen af hjernen. Initiativet skal bringe dansk neuroforskning i verdenseliten.

Der er brug for bredt samarbejde, hvis vi skal forstå hjernen bedre, mener initiativtagerne til nyt netværk for hjerneforskere.

01.07.2013 | Forskning, Alle grupper, Health

Dansk hjerneforskning styrkes

Et nyt samarbejde mellem danske forskere i psykologi, neurobiologi, neurologi, filosofi og ingeniørvidenskab skal øge forståelsen af hjernen. Initiativet skal bringe dansk neuroforskning i verdenseliten.

01.07.2013 | Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder

Uddannet personale øger kvaliteten i dagplejen

En ny undersøgelse fra Aarhus Universitet viser, at kvaliteten i dagplejen kan være meget svingende, og at der er behov for mere uddannelse til dagplejerne.

01.07.2013 | Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder

Uligevægt bliver normen i fremtidens plantesamfund

De globale klimaændringer vil føre til store ændringer i Jordens plantesamfund, men disse ændringer vil typisk være præget af store forsinkelser. Det viser en ny analyse fra forskere på Aarhus Universitet. Mange planter vil blive hængende længe efter at klimaet ikke længere er gunstigt – og mange nye arter kan være tusinder af år om at indfinde…

Nu får danske forskere mulighed for at søge støtte til et forskningsophold i Kina.

01.07.2013 | Samarbejde, Health, Health

Kom til Kina

En aftale med Rektorkollegiet og the Chinese Academy of Sciences (CAS) giver forskere mulighed for at søge tilskud til forskningsophold i Kina.

Studerende med juridisk interesse kan nu få en medalje for deres flid. Universitetet har netop offentliggjort emnet for dette års prisopgave, hvoraf de bedste præmieres med en guldmedalje. Foto: Jesper Rais/AU Kommunikation

01.07.2013 | Uddannelse, Studerende, Alle AU-enheder

Juridisk Institut udskriver prisopgave om rettigheder i blandt andet Arktis

Hvert år kan institutter eller hovedområder på Aarhus Universitet vælge at udskrive et antal prisopgaver. I år har juridisk Institut valgt at udskrive en opgave om “De folkeretlige regler om kyststaters rettigheder over kontinentalsoklen – med særligt henblik på rettigheder i Arktis”. Du kan stadig nå at søge dette års prisopgaver.

Forskere fra Aarhus har opnået positive resultater ved kliniske hiv-forsøg.

01.07.2013 | Forskning, Alle grupper, Health

Skjult hiv-virus kan tvinges frem

Danske forskere er nået et lille skridt nærmere mod en kur mod hiv.

Viser resultater 51 til 57 ud af 57

Forrige 1 2 3 4 5 6