Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

En ny app, der relayouter indholdet i den traditionelle papiravis til et format optimeret til tablets og smartphones, nævnes som eksempel på et vellykket partnerskab. App'en er udviklet i et samarbejde mellem Aarhus Universitet og virksomheden Visiolink. Foto: Colourbox

07.11.2013 | Offentligheden/Pressen, Alle AU-enheder

Brede partnerskaber skal løse samfundets udfordringer

Trafik, sundhed og klima er nogle af samfundets store udfordringer. Vi har teknologien til at klare dem, men det kræver, at vi organiserer os på nye måder, siger lektor Martin Brynskov fra Aarhus Universitet.

Bevillingsmodtager Michael Borre, Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og Aarhus Universitetshospital, Urologisk Afdeling.

07.11.2013 | Navnenyt, Alle grupper, Institut for Klinisk Medicin

Knæk Cancer-millioner til prostataforskning

Forskere fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital har modtaget seks millioner kroner til at forske i mere individuel behandling af prostatakræft. Bevillingen kommer fra de penge, danskerne gav til Kræftens Bekæmpelse under sidste års Knæk Cancer-kampagne.

Bevillingsmodtager Christoffer Laustsen, Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin.

07.11.2013 | Navnenyt, Alle grupper, Institut for Klinisk Medicin

Millionbevilling til forsker fra Aarhus Universitet

Sundhedsvidenskabelig forsker fra Aarhus Universitet har modtaget 3,6 millioner kroner fra Det Frie Forskningsråd | Sundhed og Sygdom. Pengene skal bruges til at forske i at hyperpolarisere atomer. Alt sammen for at forbedre MR-scanningen.

Dekanen på Health havde samlet sin nærmeste lederkreds til mødet med uddannelsesminister Morten Østergaard. På mødet fik ledelsen på Health mulighed for at problematisere blandt andet studiefremdriftsreformen.
Morten Østergaard lyttede opmærksomt til både input og kritik og spurgte ind til konkrete forslag.
Dekan Allan Flyvbjerg styrede slagets gang på det uformelle møde med ministeren.

07.11.2013 | Alumne, Health, Arrangement

Minister på sundhedsvisit

Kvalitet og sammenhæng i uddannelsessystemet og den integrerede model mellem AU og Region Midtjylland. Det var nogle af emnerne på dagsordenen, da uddannelsesminister Morten Østergaard besøgte Health.

Sundhedsmappen.dk forventes at kunne fange mange af de danskere, som ellers ikke ville få tjekket blodtrykket.

06.11.2013 | Sundhed og sygdom, Alle grupper, Institut for Folkesundhed

Få styr på blodtrykket med din iPad

Danskere, der måler blodtrykket derhjemme, kan nu sende resultaterne direkte fra lænestolen til lægen via iPad, pc eller smartphone. Det giver mere præcise tal og bedre muligheder for målrettet behandling.

Foto: Lise Balsby AU Foto

05.11.2013 | Ph.d.-studerende, Alle AU-enheder, Studerende

Studerende og ansatte kan brevstemme i Studenternes Hus

Kampagne skal få flere til at stemme ved byrådsvalget

05.11.2013 | Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder

Nyt udviklingsprogram skal styrke børns trivsel og læring i dagtilbud

Forskere fra Aarhus Universitet er med i et nyt konsortium, der skal skabe ny viden om, hvordan vi bedst muligt styrker børns trivsel og læring i dagtilbuddene.

Bevillingsmodtager Nina Kerting Iversen, Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin, Center for Funktionelt Integrativ Neurovidenskab (CFIN).

05.11.2013 | Navnenyt, Alle grupper, Institut for Klinisk Medicin

Forsker i blodpropper modtager millionbevilling

Nina Kerting Iversen fra Aarhus Universitet forsker i blodpropper i hjernen. Hendes forskning har netop udmærket hende til en bevilling på 2.912.255 kroner fra Det Frie Forskningsråd. Bevillingen skal støtte hende i den videre forskning i blodpropper i hjernen.

05.11.2013 | Offentligheden/Pressen, Alle AU-enheder

TEMA: Viden til vækst

Hvordan skaber vi vækst i fremtiden?

Nu kan Healths udenlandske medarbejdere og samarbejdspartnere også finde information om hovedområdet. Den engelske version af Healths engelske hjemmeside nemlig klar.

05.11.2013 | Alle grupper, Health, Administrativt

Så er Healths engelske hjemmeside i luften

Healths eksterne hjemmeside er blevet gået efter i sømmene. Indholdet er blevet sprogvasket, det er blevet lettere at finde rundt på siden, og nu er indholdet også blevet oversat til engelsk.

Viser resultater 81 til 90 ud af 94

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste