Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Illustration: Louise Thrane Jensen

12.09.2013 | Offentligheden/Pressen, Alle AU-enheder

Kampen om tiden

Den er kostbar, og vi vil gerne have mere af den. Tiden er blevet en helt central ressource, som vi kæmper om, sparer på og organiserer efter bedste evne. Det skyldes blandt andet et krav om at være i evig udvikling, siger filosof.

Den nye MBSR-uddannelse er baseret på de metoder, som har en forskningsmæssig dokumenteret effekt.

12.09.2013 | Uddannelse, Alle grupper, Institut for Klinisk Medicin

Ny uddannelse i mindfulness

Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet udbyder nu en uddannelse i mindfulness-baseret stress reduktion, der som den eneste i Europa er etableret i samarbejde med de amerikanske pionerer inden for mindfulness.

»Kunsten er langt større end os mennesker. Vi er kun det der lille stjerneskud, som får lov til at brænde i kort tid, generation efter generation. Kunsten varer evigt,« siger Jens Erik Sørensen. Foto: Lars Kruse

Foto: Lars Kruse

»Min opgave har været at skabe et museum, hvor kunsten har gode vilkår, og hvor der er plads til mennesker og service. Nu er der snart gået 10 år, og jeg er glad for, at Aarhus har taget museet til sig. Aarhusianerne er glade for det, måske ligefrem stolte af det. Det var det, der var meningen. Jeg er så glad for, at her myldrer som på en banegård, når de store udstillinger foldes ud,« siger Jens Erik Sørensen. Foto: Lars Kruse

Som elektriker arbejdede Jens Erik Sørensen på en af søværnets torpedobåde. Hvor de andre på skibet havde pinupmodeller hængende over deres køjer, havde Jens Erik Sørensen over sin køje en plakat af Edvard Munchs »Søster Inger«. »Jeg blev efterhånden klar over, at jeg havde valgt den gale vej,« siger museumsdirektøren. Foto: Lars Kruse

12.09.2013 | Offentligheden/Pressen, Alle AU-enheder

Alumneportræt: Jeg møder mig selv i kunsten

Kunsten kan vælte dig bagover. Det oplevede den unge elektriker Jens Erik Sørensen på sin egen krop og skiftede spor til kunsthistorie på Aarhus Universitet. Direktøren for ARoS, Jens Erik Sørensen, er årets æresalumne 2013.

Rektor Brian Bech Nielsen. Foto: Jesper Rais

12.09.2013 | Offentligheden/Pressen, Alle AU-enheder

Leder: Et universitet skal ikke kun følge med tiden

Med en baggrund som fysiker kan det kræve en kraftanstrengelse at forholde sig til begrebet »tid« uden straks at ty til store forskere som for eksempel Albert Einstein.Dén tilbøjelighed er ikke lige praktisk i alle sammenhænge. Men som rektor er det nu værdifuldt at have blik for, at tiden er en relativ størrelse. Et universitet arbejder nemlig…

11.09.2013 | Offentligheden/Pressen, Alle AU-enheder, Seminar

Temadag om aktuel minkforskning

Årets temadag om aktuel minkforskning på AU Foulum har tre hovedtemaer: a) proteinreduktion, b) management, adfærd og velfærd i reproduktionsperioden og c) bidmærker. Derudover præsenteres ny aktuel forskning om DNA-markører og om, hvorvidt minken har en sød tand.

11.09.2013 | Navnenyt, Alumne, Ekstern målgruppe

Jeg møder mig selv i kunsten

Kunsten kan vælte dig bagover. Det oplevede den unge elektriker Jens Erik Sørensen på sin egen krop og skiftede spor til kunsthistorie på Aarhus Universitet. Direktøren for ARoS, Jens Erik Sørensen, er årets æresalumne 2013. (September 2013)

Det første AIAS Fellows Seminar tiltrak forskere fra mange forskellige fag. Efter oplægget fortsatte diskussionerne over mere uformelle rammer over et glas vin i AIAS’ foyer.
Marie Braad Lund er Dale T. Mortensen Fellow på AIAS, hvor hun forsker i regnormen og dens symbiotiske bakterier som model for, hvordan symbiotiske systemer fungerer og udvikler sig. Hun tog sin ph.d. på Aarhus Universitet og studerede herefter havets kvælstofkredsløb på Stanford University.

11.09.2013 | Arrangement, Alle grupper, Alle AU-enheder

Topforskere blev klogere på regnorme

Forskere fra vidt forskellige fag fik rig mulighed for at diskutere regnorme, parasitter og evolution, da AIAS holdt sit første Fellows’ Seminar. Grundtanken bag seminarerne er at bygge bro mellem forskellige fagligheder.

Et projekt fra Aarhus Universitet skal skaffe mere viden om de skader, der opstår i det indre øre og hørebanerne hos børn, som har været udsat for iltmangel under fødslen.

10.09.2013 | Sundhed og sygdom, Health, Alle grupper

Millioner til projekt om høretab

Forskere fra Aarhus Universitet har modtaget millionbevilling til et projekt, der skal undersøge høretab hos børn, som er udsat for iltmangel ved fødslen.

10.09.2013 | Studerende, Alle AU-enheder

Vil du studere i udlandet?

34 udenlandske universiteter er med, når årets EDU Days afvikles på Aarhus Universitet.

10.09.2013 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Alle AU-enheder

Pædagoger er væsentlige for børns læring og udvikling

En ny undersøgelse, udarbejdet for Kommunernes Landsforening (KL) af forskere fra Dansk Clearinghouse for Uddannelsesforskning, Aarhus Universitet, viser, hvordan pædagoger allerede i dagtilbuddet kan styrke børns læring og udvikling endnu mere, end de gør i dag.

Viser resultater 101 til 110 ud af 135

Forrige 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Næste