Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Analyser af vævsprøver kan føre til udviklingen af en bedre test af prostatacancer.

16.04.2014 | Forskning, Alle grupper, Institut for Klinisk Medicin

Kemisk ændring afslører om prostatakræft er aggressiv

Aarhus-forskere har fundet en ny kemisk ændring i prostatakræft, der på sigt vil kunne udnyttes til at sikre en mere målrettet og individualiseret behandling af sygdommen.

15.04.2014 | Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet

Fight night - The battle for europe

Kom til en uformel, anderledes og sjov politisk debat. Fri entré.

Klinisk Biokemisk Afdeling bliver i foråret 2015  samlet i Skejby. Den afdeling er Holger Jon Møller blevet lærestolsprofessor for.

15.04.2014 | Navnenyt, Teknisk/administrativ medarbejder, Health

AU og AUH får ny lærestolsprofessor

Holger Jon Møller bliver 1. juli 2014 udnævnt til lærestolsprofessor på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital, Klinisk Biokemisk Afdeling. Afdelingen er den største af sin slags i Danmark og bliver i 2015 samlet i Skejby.

Torsdag den 10. april 2014 fik seks forskere fra Aarhus overrakt stipendier og gav en kort introduktion til deres forskningsprojekter.

15.04.2014 | Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Health

Millionstipendier til forskere fra Aarhus

Seks forskere fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital har netop modtaget stipendier fra Novo Nordisk Fonden.

14.04.2014 | Forskning, Forskning, Alle grupper

Forskning skal kaste lys over Aarhus som europæisk kulturhovedstad

I 2017 bliver Aarhus europæisk kulturhovedstad. Men hvilke resultater og effekter får det egentlig for byen? Det er forskere fra Aarhus Universitet allerede i fuld gang med at undersøge.

"Danske infanterister trækker en kanonlavet ved tilbagetoget fra Dannevirkestillingen 1864”, malet af Niels Simonsen, 1864. Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot.
”Ottende brigades angreb ved Dybbøl” malet af Vilhelm Jacob Rosenstand, 1894. Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot.
"Mor og barn" af Julius Exner, 1864. Randers Kunstmuseum

14.04.2014 | Samarbejde, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Nederlaget i 1864 blev et tabu i dansk maleri

Der er masser af malerier, stik og tegninger fra krigen i 1864. Men i dansk kunst blev nederlaget vendt til propaganda og efterlod et minde om, at danskerne holdt fanen højt.

14.04.2014 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Danmark sender kræftceller til den internationale rumstation

For første gang sender Danmark nu menneskeceller til den internationale rumstation ISS, når et amerikansk rumfartøj den 14. april 2014 kl. 22.58 sætter kursen mod rummet med kræftceller ombord. Afsenderen er professor i rummedicin, Daniela Grimm, fra Aarhus Universitet.

14.04.2014 |

Arctic Seminar Series:

  ‘Quiet! They are hiding under the ice’: encounters and relations among scientists and hunters in Qeqertarsuaq.  Presentation by Pelle Tejsner, Assistant Professor (ARC/Arts) Local Inuit (Qeqertarsuarmiut) on Disco Island, West Greenland, share a long history of colonial encounters with European whalers, Danish colonial…

14.04.2014 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Vejledning af udsatte unge: Australien og Danmark kan lære af hinanden

En dansk og en australsk forsker deler fælles interesse og bekymring for de unge, der ikke passer ind i det traditionelle uddannelsessystem. Begge har som mission at gøre ungdomsuddannelsessystemet i deres hjemlande mere fleksibelt og sikre de unge solid og struktureret uddannelsesvejledning.

Falcon 9 raketten,  som skal sende SpaceX Dragon rumskibet til ISS. Foto: SpaceX

14.04.2014 | Sundhed og sygdom, Alle grupper, Institut for Biomedicin

Danmark sender kræftceller til den internationale rumstation

For første gang sender Danmark nu menneskeceller til den internationale rumstation ISS, når et amerikansk rumfartøj den 14. april 2014 kl. 22.58 sætter kursen mod rummet med kræftceller ombord. Målet er at undersøge kræftcellers reaktion i vægtløshed, hvilket kan bidrage med vigtig ny viden til kræftbehandling. NB OPSENDELSEN ER UDSAT TIL FREDAG…

Viser resultater 41 til 50 ud af 80

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 Næste