Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

På Institut for Folkesundhed har de inddraget kolleger fra Institut for Erhvervskommunikation på BSS i undervisningen på kandidatuddannelsen i folkesundhedsvidenskab. Og det vækker begejstring hos både studielederen og de studerende. Foto: Jesper Rais/AU Kommunikation.

10.04.2014 | Uddannelse, Videnskabelig medarbejder, Health

Tværfagligt undervisningssamarbejde er en succes

Både studieleder og studerende på kandidatuddannelsen i Folkesundhedsvidenskab er begejstrede for faget i sundhedskommunikation, som udbydes af undervisere fra forskningsgruppen i videnskommunikation på BSS.

Medlemmerne af FSU på Health har nu arbejdet i udvalget i to år. De gør status og evaluerer en turbulent periode præget af store forandringer på universitetet. Foto: Lars Kruse/AU Kommunikation.

10.04.2014 | Administrativt, Teknisk/administrativ medarbejder, Health

FSU: status efter to års arbejde

Healths nuværende samarbejdsudvalg (FSU) har eksisteret i to år. To år med masser af forandringer og udfordringer. Nu er det tid til en evaluering af udvalgets arbejde, mødeform og formidlingsindsats. Tre medarbejderrepræsentanter fortæller om deres erfaringer.

10.04.2014 | Videnskabelig medarbejder, Health, Health

Tiltrædelsesforelæning: Eskild Petersen

Infektionssygdomme i globalt perspektiv. Hvordan infektionsmedicin, tropemedicin og rejsemedicin er smeltet sammen.

Den misligholdte gæld medfører både store personlige problemer men også store samfundsmæssige problemer i form af f.eks. psykiske belastning og nedsat produktivitet.

09.04.2014 | Forskning, Alle grupper, Ekstern målgruppe

Hvorfor låne penge til nogen, som ikke kan betale tilbage?

Danskernes samlede misligholdte gæld er fordoblet siden 2008 og er i dag over 16 milliarder kroner. Hurtige forbrugslån og detailhandlens kundekort kan være ”farlige produkter” på linje med f.eks. kemikalier i tøj og mad, som befolkningen skal beskyttes imod, mener finansjuridisk forsker fra Aarhus Universitet, som opfordrer til at kigge på…

Morten Schallburg Nielsen fra Aarhus Universitet har netop fået seks millioner kroner fra Lundbeckfonden.

08.04.2014 | Bevillinger og priser, Offentligheden/Pressen, Health

Forsker fra Aarhus modtager millionbevilling

Morten Schallburg Nielsen fra Aarhus Universitet har netop fået seks millioner kroner fra Lundbeckfonden til at forske i, hvordan molekyler transporteres fra blodet og ind i hjernen. Håbet er, at forskningen på sigt kommer patienter med blandt andet Parkinsons og Alzheimers til gode.

07.04.2014 | Samarbejde, Ekstern målgruppe, Aarhus Universitet

At skabe noget nyt i en “spændende krisetid”

Frederik Fischer (M.A. '10) ser den økonomiske krise som en enestående mulighed for at skabe noget nyt. Derfor har han startet Tame, en søgemaskine, der finder det bedste indhold fra Twitter. Nu åbner han et kontor i Silicon Valley med sine partnere.

Kvalitetsudvalget ramte ikke plet, mener rektor og dekan på AU. Foto: Kvalitetsudvalgets rapport

04.04.2014 | Aarhus Universitet, Uddannelse, Ekstern målgruppe

Kvalitetsudvalget ramte ikke plet

Debatten om uddannelseskvalitet er vigtig. Men Kvalitetsudvalget ramte ikke plet, mener rektor Brian Bech Nielsen og uddannelsesdekan Mette Thunø.

04.04.2014 | Forskning, Alle grupper, Ekstern målgruppe

Specialskoler skal samarbejde med de almene skoler

Specialskolerne lever for isoleret, og det går ud over kvaliteten, fastslår en ny undersøgelse om kvalitet i specialskolerne. For at sikre kvalitet i undervisningen og trivsel blandt eleverne skal specialskolerne blive bedre til at sparre og samarbejde både med andre specialskoler og med almindelige folkeskoler.

02.04.2014 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Iltsvind i Østersøen er 10 gange værre end for 100 år siden

Østersøen lider under mangel på ilt. Dårlige iltforhold ved havbunden slår dyr og planter ihjel, og eksperter råber nu vagt i gevær: Det er helt nødvendig at udlede færre næringsstoffer til Østersøen.

02.04.2014 | Politik og strategi, Teknisk/administrativ medarbejder, AU Kommunikation

Referat fra ledergruppemøde den 20. marts 2014

Der blev bl.a. fremlagt et behov for større koordinering af studiestartsindsats med AU Studier. Derudover skal der findes fælles principper for praksis omkring tildelingen af it-udstyr i AU Kommunikation.

Viser resultater 61 til 70 ud af 80

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 Næste