Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

09.11.2015 | Ph.d.-forsvar, Videnskabelig medarbejder, Institut for Folkesundhed

Ph.d.-forsvar: Malene Outzen

Prostate cancer and selenium

Overlæge Per Borghammer fra Nuklearmedicinsk Afdeling, PET Center på Aarhus Universitetshospital og Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet, har netop modtaget et femårigt Fellowship på 10 millioner kroner fra Lundbeckfonden.

09.11.2015 | Navnenyt, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

10 millioner til at undersøge om Parkinsons starter i tarmen

Lundbeckfonden bevilger 10 millioner kroner til forskningsprojekt, der skal undersøge om Parkinsons sygdom starter i tarmen allerede mange år inden, det rammer hjernen.

Foto: Maria Randima.

05.11.2015 | Administrativt, Videnskabelig medarbejder, Alle AU-enheder

Få dine tekster udgivet som e-bøger gennem AU Library

Nu har alle AU-forskere mulighed for gratis at få udgivet deres rapporter, afhandlinger og working papers som e-bøger. AU Library har udviklet en ny publiceringstjeneste, der også styrker indsatsen for open acces.

05.11.2015 | Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Institut for Biomedicin

Lundbeckfondens Yngre Forskerpris går til Robert Fenton

Robert Fenton fra Institut for Biomedicin, Aarhus Universitet modtager Lundbeckfondens Yngre Forskerpris. Prisen får han for sin forskningsindsats inden for molekylær cellebiologi.

05.11.2015 | Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Institut for Klinisk Medicin

Ung registerforsker modtager talentpris

Lundbeckfondens Talentpris 2015 er netop blevet uddelt til Sigrún Alba Jóhannesdóttir Schmidt fra Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Prisen bliver uddelt til forskere under 30 år, som har præsteret særlig lovende forskning inden for sundhedsvidenskab.

Foto: Letbanen.

05.11.2015 | Administrativt, Videnskabelig medarbejder, Alle AU-enheder

Letbane-arbejde vil skabe støj og vibrationer i uge 47

Nedramning af betonpæle langs Letbanens spor på Nørrebrogade vil medføre gener i uge 47.

05.11.2015 | Administration (Faglighed), Forskningsårsstuderende, Institut for Biomedicin

Julefrokost på Biomedicin

Alle medarbejdere på Institut for Biomedicin inviteres hermed til julefest, som afholdes fredag d. 11. december kl. 16:00 - 02:00 i Stakladen. Yderligere information og TILMELDING Mange julehilsenerJulefrokostudvalget

05.11.2015 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Bowlerobot klar til OL

To ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet har som det eneste danske hold kvalificeret sig til World Robot Olympiad med et lille bowlende væsen fyldt med højteknologisk isenkram. Olympiaden afvikles i starten af november måned i Qatar.

”For 100 år siden fik man øje på ungdommen som en ny livsfase mellem barn og voksen. I dag er vi ved at opdage den nye livsfase mellem voksen og gammel, ” siger Poul-Erik Tindbæk. Foto: Lars Kruse
Poul-Erik Tindbæk er cand.mag. i nordisk litteratur og har en ph.d. i folkeoplysning fra 1984. Igennem hele sin karriere med ansættelser på Aarhus Universitet og i Aarhus Kommune har han arbejdet med projekter om voksne i omstilling. De seneste år – i sin tredje karriere – har Poul-Erik Tindbæk arbejdet med vejledning af voksne om overgangen fra jobbet samt rådgivning af virksomheder om god seniorpraksis.  I 2012 fik hans workshopmodel en pris af EU-Kommissionen for social entrepeneurship. Foto: Lars Kruse
”60 er de nye 40 - siger man, men det er mere korrekt at sige 60 er det nye 60, hvor stadig flere rollemodeller viser vej i den nye livsfase, ” siger Poul-Erik Tindbæk. Foto: Lars Kruse

04.11.2015 | Samarbejde, Alumne, Ekstern målgruppe

Jeg vil ikke bare holde fri

Pensionister vil gerne blive ved med at bidrage til samfundet. Det bør vi udnytte, mener alumne og aktiv pensionist Poul-Erik Tindbæk, som har startet virksomheden En3karriere, der rådgiver seniorer om livet i den tredje alder.

04.11.2015 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Hurra for ASTRID

I de dybeste kældre under P-pladsen ved Institut for Fysik og Astronomi på Aarhus Universitet bor en rund og dejlig 'dame', som på trods af den dunkle bopæl lever et strålende liv. Det er lagerringen ASTRID, som onsdag den 4. november fylder 25 år.

Viser resultater 81 til 90 ud af 105

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste