Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Professor Lars Pedersen vurderer, at netop bredden af det nye samarbejde i ROADMAP kan bane vej for nye, mere effektive behandlingsformer af Alzheimers. 
EU-landene er gearede til at tage højde for forhold omkring samkøring, datasikkerhed og sundhedsøkonomi på en måde, der ikke er mulig andre steder i verden, mener professor Henrik Toft Sørensen.

05.12.2016 | Forskning, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Hjælp til Alzheimers på tværs af landegrænser

Et nyt stort EU-projekt kaldet ROADMAP skal hjælpe med at finde effektiv behandling af Alzheimers. Aarhus Universitet er med i samarbejdet, som har et budget på 7,8 millioner euro.

02.12.2016 | Administrativt, Administration (Faglighed), Teknisk/administrativ medarbejder

Nyhedsbrev 4 fra Institutlederen

FUSION: På vores første gå-hjem-møde d. 2. november præsenterede jeg en proces- og tidsplan for nogle af de større opgaver, der ligger for at skabe et samlet IOOS. Der er tale om en dynamisk proces, der selvfølgelig skal tilpasses undervejs. Elementer og tidspunkter kan og vil ganske sikkert ændre sig undervejs – vores fokus er at gøre tingene…

Aarhus Universitet lagde i oktober lokale til  Business Region Aarhus Østjyske Topmøde. Nu er der indgået en stærk samarbejdsaftale mellem de to. Foto: Christian Sloth Olesen, Business Region Aarhus

02.12.2016 | Administration (Faglighed), Alle grupper, Ekstern målgruppe

Aarhus Universitet og Business Region Aarhus indgår nyt stærkt samarbejde

Aarhus Universitet og Business Region Aarhus har netop indgået en ny samarbejdsaftale. Formålet er at skabe optimale betingelser for vækst og udvikling i business regionen – blandt andet ved at rekruttere flere internationale forskere til universitetet. Her skal ægtefællerne i centrum.

Fremmede stater har både interesse, evner og ressourcer til at spionere mod dansk offentlig forskning eller udnytte forskningsinstitutionernes infrastruktur til andre formål, skriver en ny rapport cyberkriminalitet. Foto: Colourbox

02.12.2016 | Administrativt, Teknisk/administrativ medarbejder, Alle AU-enheder

Ny rapport om cyberkriminalitet skærper AU's fokus på sikker netadfærd

En ny rapport fra Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste konkluderer, at cybertruslen mod danske offentlige forskningsinstitutioner er høj og reel. Ledelsen opfordrer til øget opmærksomhed på sikker netadfærd.

Anne Thorø Nielsen, direktør for Studenterhus Aarhus, har gennem ti år arbejdet for at samle danske og internationale studerende på tværs af uddannelser.

01.12.2016 | Navnenyt, Alle grupper, Ekstern målgruppe

10 år i spidsen for byens studerende

Anne Thorø Nielsen kunne i dag den 1. december fejre 10 års jubilæum som direktør for Studenterhus Aarhus. Hun er kendt som en dygtig leder og en samlende kraft med et bankende hjerte for de internationale studerende.

I alt 15.491 studerende har besvaret studiemiljøundersøgelsen. Det svarer til 46%. FOTO: Anders Trærup

01.12.2016 | Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper

1.800 flere studerende har besvaret studiemiljøundersøgelsen

I alt 46 % af de studerende har besvaret den store studiemiljøundersøgelse. Det er 1.844 flere studerende end ved sidste undersøgelse i 2014. Udvalget for Uddannelse kalder det meget tilfredsstillende.

Læge, ph.d., Michael Gejl Jensen. Foto: Michael Harder, AUH.

01.12.2016 | Navnenyt, Ph.d.-studerende, Institut for Biomedicin

Europæisk hæder til ung dansk diabetesforsker

Michael Gejl, læge ved AU og AUH, modtager prisen som Young Researcher 2016, som bliver uddelt af International Diabetes Federation Europe.

01.12.2016 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Nyt energilaboratorium åbner i Aarhus

Et nyt energilaboratorium på Aarhus Universitet skal gøre os klogere på, hvordan vi kan optimere en bæredygtig elforsyning i Danmark og resten af Europa. Både forskere og studerende samt danske og udenlandske virksomheder får adgang til tekniske faciliteter i særklasse.

01.12.2016 | Samarbejde, Alle grupper, Ekstern målgruppe

AU-forskning på Nørrebro teater

Søndag den 4. december kl. 19 går bogserien Tænkepauser for første gang nogensinde på de skrå brædder, når en skuespiller på Nørrebro Teater vil opføre en monolog over december måneds bog i Tænkepause-serien: Gaven. Bogens forfatter, professor MSO Anders Klostergaard Petersen, vil også optræde.

Viser resultater 81 til 89 ud af 89

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9