Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Foto: AU Foto

05.12.2017 | Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper

APV 2019 – den overordnede tidsplan er nu på plads

AU gennemfører APV næste gang i foråret 2019. Her skal medarbejdere, i modsætning til de forgående år, forholde sig til den fysiske og psykiske APV samtidigt. Forberedelserne af APV 2019 er så småt gået i gang, og den overordnede tidsplan er nu godkendt af Universitetsledelsen og HAMU-HSU.

Rektor Brian Bech Nielsen talte om AU og lyttede til IOOS, da han besøgte instituttet i oktober.

05.12.2017 | Arrangement, Administration (Faglighed), Teknisk/administrativ medarbejder

Rektor besøgte IOOS

Hvert år besøger rektor Brian Bech Nielsen alle universitetets institutter, og d. 30. oktober var turen kommet til IOOS. Besøget havde to formål; at fortælle hvordan AU-landet ligger og at lytte til, hvad der optager IOOS. Økonomi, rekruttering og internationalisering stod højt på begge parters dagsorden.

05.12.2017 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Danske 4. klasseelever er blevet dårligere til at læse

Det er gået tilbage med danske 4. klasseelevers læsekompetence. Til gengæld er de bedre til at læse elektroniske tekster. Det viser den internationale læseundersøgelse PIRLS 2016.

04.12.2017 | Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder

Klimaforskningen får fornyet fokus på Aarhus Universitet

Hvis Danmark skal fastholde en førende position indenfor klimaforskning og -tilpasning kræver det et solidt vidensgrundlag. Med etableringen af et strategisk forskningscenter vil Aarhus Universitet nu kombinere klassisk naturvidenskab, forskningsbaseret myndighedsrådgivning, ingeniørvidenskab og samfundsvidenskab, for at skabe forudsætninger til…

Foto: Lars Kruse, AU

04.12.2017 | Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper

Steen Harrit Jakobsen bliver ny stabschef i Universitetsledelsens Stab

Det er administrationschef på Health, Steen Harrit Jakobsen, som skal varetage posten som stabschef i Universitetsledelsens Stab efter Kirsten Jensen. Steen Harrit Jakobsen tiltræder den 1. april efter aftale med Health-dekan.

04.12.2017 | Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder

Sklerosemedicin kan bekæmpe multiresistente bakterier

En overraskende opdagelse viser, at et udbredt og 20 år gammelt medikament mod sklerose også kan slå en type multiresistente bakterier ned, der kun findes få effektive midler mod i dag. Resultatet kan få betydning for behandlingen af patienter og i kampen mod resistente bakterier.

01.12.2017 | Administration (Faglighed), Alle grupper, Alle AU-enheder

Fuld tillid til forskernes integritet

I forlængelse af den aktuelle faglige debat om kvælstofberegninger i Landbrugspakken er der stillet spørgsmålstegn ved AU-forskeres - og i sidste ende Aarhus Universitets - integritet.

Foto: Lars Kruse

01.12.2017 | Politik og strategi, Administration (Faglighed), Alle grupper

Ny bevillingsreform har gode hensigter, men er kompliceret

Med en bred politisk aftale er en reform af bevillingssystemet for de videregående uddannelser nu en realitet. Aarhus Universitet er positiv over for aftalens hensigter, men vurderer, at reformen næppe vil påvirke kvaliteten afgørende.

Pseudomonas aeruginosa-bakterien, som ofte findes i lungerne hos patienter med cystisk fibrose, kan slås ned med et gammelt præparat mod sklerose.

01.12.2017 | Forskning, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Sklerosemedicin kan bekæmpe multiresistente bakterier

En overraskende opdagelse viser, at et udbredt og 20 år gammelt medikament mod sklerose også kan slå en type multiresistente bakterier ned, der kun findes få effektive midler mod i dag. Resultatet kan få betydning for behandlingen af patienter og i kampen mod resistente bakterier.

01.12.2017 | Arrangement, Forskning, Alle grupper

"Workshops on Statistical Analyses in the Language Sciences Using R". Second event.

The focus of this course is to help participants (researchers at all levels at AU Arts) determine the appropriate type of test to use in different circumstances, and running/interpreting these tests using the R software.

Viser resultater 71 til 80 ud af 83

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Næste