Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

06.07.2017 | Samarbejde, Forskning, Alle grupper

Aarhus Universitet og industrien åbner patentfri legeplads

Aarhus Universitet er sammen med en række førende danske industrivirksomheder stået af patent-ræset i et nyt samarbejde om industrielt relevant grundforskning. Fra den nyskabende Open Science platform stiller forskere og virksomheder fra hele landet alle deres resultater og data gratis og åbent til rådighed for alle interesserede.

06.07.2017 | Arrangement, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Tiltrædelsesforelæsning: Berit Andersen

Screening - fra klamydia til kræft

I dag hjemtager Aarhus Universitet omkring 1,5 kr. for hver krone, forskerne modtager via de statslige kontrakter. Samfundet får dermed forskning og rådgivning inden for miljø- og fødevareområdet for mere end 1 mia. kr. fra Aarhus Universitet hvert eneste år. Foto: Anders Trærup

06.07.2017 | Samarbejde, Administration (Faglighed), Alle grupper

Er det klogt at konkurrenceudsætte myndighedsbetjeningen?

Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen har besluttet at konkurrenceudsætte alle ministeriets kontrakter med de universiteter, der bedriver forskningsbaseret myndighedsbetjening – er det nu klogt, eller sælger man ud af arvesølvet?

9.833 ansøgere har i år valgt en uddannelse ved Aarhus Universitet som deres førsteprioritet. Det svarer nogenlunde til samme høje niveau som i 2016. Foto: Melissa Bach Yildirim

05.07.2017 | Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper

Mere end 9.800 ansøgere har Aarhus Universitet øverst på ønskelisten

9.833 ansøgere har i år valgt en uddannelse ved Aarhus Universitet som deres førsteprioritet. Det svarer nogenlunde til samme høje niveau som i 2016. I alt har Aarhus Universitet modtaget 26.753 ansøgninger – omkring samme niveau som sidste år. Det viser de foreløbige ansøgertal. På blandt andet datalogi, matematik og ingeniøruddannelserne ses en…

04.07.2017 | Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder

Tollundmanden opdateret

Forskere fra Aarhus Universitet og Museum Silkeborg har med en ny teknik kulstof-14 dateret Tollundmanden med hidtil uset nøjagtighed: Han blev hængt og lagt i mosen ved Bjældskovdal mellem år 405 og 384 f.Kr. - omtrent samtidig med, at filosoffen Sokrates blev dødsdømt og drak gift i Athen.

04.07.2017 | Arrangement, Alle grupper, Susa

Demensdebat på Folkemødet: Går du nøgen i svømmehallen?

”Kom til hjernegymnastik og kolde fadøl i Røgeriet kl. 16.00. Bagefter tager vi en snak om demens”. Sådan lød opfordringen, da Center for Sundhedssamarbejde og Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune delte flyers ud blandt deltagerne på årets Folkemøde i Allinge.

04.07.2017 | Arrangement, Offentligheden/Pressen, Susa

Tænketanken iNHEALTH på Folkemødet

iNHEALTH, der en studenterdrevet tænketank ved Folkesundhedsvidenskab (FSV) på Aarhus Universitet, deltog i år på Folkemødet på Bornholm i samarbejde med Center for Sundhedssamarbejde. Læs her hvad de seks studerendes første Folkemøde bød på.

04.07.2017 | Arrangement, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Hvor tryg er du ved at dele dine sundhedsdata med forskere?

Dette spørgsmål blev via Danmarks Statistik og Center for Sundhedssamarbejde stillet til 1280 tilfældigt udvalgte danskere fra hele landet under årets Folkemøde på Bornholm.

03.07.2017 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Arts

Helle Vandkilde modtager pris for fremragende forskning

Professor dr.phil. Helle Vandkilde modtog den 24. juni som den første forsker ved et dansk universitet prisen Europa 2017 for sin fremragende forskning i forhistorisk arkæologi.

03.07.2017 | Uddannelse, Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder

Billeder af IOOS dimittender 2017

Den 28. juni 2017 dimitterede 58 tandplejere, 52 klinikassistenter, 13 kliniske tandteknikere og 44 tandlæger fra IOOS. Se dimittenderne her.

Viser resultater 21 til 30 ud af 33

Forrige 1 2 3 4 Næste