Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Siri Beier Jensen mener, at der påhviler chefer i de øverste ledelseslag et særligt ansvar for at skabe ligestilling og diversitet. Foto: Simon Fischel, AU Health

15.12.2021 | Politik og strategi, Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder

Ledere skal måles på deres indsats for at sikre ligestilling

Diversitet er ledernes ansvar, og ligestilling skal være et lige så synligt og målbart parameter som budgethåndtering, mener fakultetets ligestillingsrepræsentant Siri Beier Jensen.

Foto: Roar Lava Paaske, AU-Foto

14.12.2021 | Forskning, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Hvad er det, der virker, når det virker? Nyt, banebrydende studie fra Dansk Center for Mindfulness giver enestående indsigt i compassion-træningens ”maskinrum” og i mekanismerne bag mental sundhedsfremme

Et nyt, banebrydende studie fra Dansk Center for Mindfulness tager os med ind i compassion-træningens ”black box” og slår fast, at evnen til at være mindful og at udvise self-compassion er de aktive ingredienser, der sættes i spil i mental sundhedsfremme.

14.12.2021 | Arrangement, Forskning, Alle grupper

MIB guest talk: Dr Neil Todd

We are happy to present Dr Neil Todd who will talk about non-invasive electrophysiological recording of the human cerebellum during motor learning and timing.

Foto: Ida Jensen, AU foto

13.12.2021 | Forskning, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Lærerstuderende får bedre trivsel med mindfulness – ny forskningsartikel i Frontiers in Psychology

Dansk Center for Mindfulness på Aarhus Universitet har i samarbejde med VIA University College, Aarhus udbudt et mindfulnesskursus til lærerstuderende med fokus på lærerens relationer til eleverne.

Som klinisk lærestolsprofessor er Henning Grønbæk ansvarlig for den kliniske forskning, der foregår mellem Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital inden for lever-, mave- og tarmsygdomme. Foto: AUH

13.12.2021 | Navnenyt, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Henning Grønbæk er ny klinisk lærestolsprofessor

Med ansættelsen af Henning Grønbæk som ny klinisk lærestolsprofessor på Aarhus Universitet kan både forskning og patienter se frem til en styrket indsats inden for lever-, mave- og tarmsygdomme.

Morten Böttcher udnævnes pr 1. april 2022 til ny klinisk professor. Foto: grimstudie.dk

13.12.2021 | Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Health

Ny professor vil styrke behandling af åreforkalkning i hjertet

Bedre diagnostik og behandling af åreforkalkning i hjertet er omdrejningspunktet for Morten Böttchers forskning. Han er ny professor på Aarhus Universitet.

Professor Lisbeth Frostholm har to gange oplevet at få afslag på en ansøgning til Innovationsfonden, inden hun i 2018 modtog 9,4 millioner kroner til udvikling af en applikation til patienter med udiagnosticerede symptomer. Foto: Jakob Binderup

10.12.2021 | Politik og strategi, Videnskabelig medarbejder, Health

”Beskriv din idé, så en 14-årig kan forstå det”

Du kommer ikke langt med en halvhjertet ansøgning, hvis du gør dig håb om at modtage en bevilling fra Innovationsfonden. En præcis og letforståelig projektbeskrivelse og detaljeret plan for implementering er nøglen, lyder det fra to AU-forskere, der tidligere har fået bevilling.

Morten Schmidt modtager Jorcks Forskningspris stiftet af Reinholdt W. Jorck og hustrus Fond. Fra højre Højesteretspræsident Thomas Rørdam, lektor Morten Schmidt, AU. Foto: Peter Nørby

10.12.2021 | Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Health

Hjerteforsker modtager Jorcks Forskningspris 2021

Lektor Morten Schmidt fra Aarhus Universitet hædres med Jorcks Forskningspris for sin forskning i hjertesygdomme og medicinbivirkninger.

”Det er et spændende studie, hvor vi i samarbejde med forskningsgrupper i Canada og her på Aarhus Universitet viser, at Atovaquone kan bruges til at beskytte lungeceller mod flere varianter af coronavirus,” siger lektor David Olagnier. Foto: Simon Byrial Fischel

10.12.2021 | Forskning, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Molekyle fra godkendt malariamedicin beskytter lungeceller mod COVID-19

Ny laboratorieforskning fra Aarhus Universitet viser, at det godkendte lægemiddel Atovaquone, som i dag bruges til at bekæmpe malaria, forhindrer infektion med COVID-19 i forskellige celler.

Jørgen Bo Hasselstrøm og Charlotte Uggerhøj Andersen, som også er overlæge på Klinisk Farmakologisk Afdeling, Aarhus Universitetshospital.

10.12.2021 | Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Health

Nyt projekt skal gøre det lettere at bevise drugrape

Rådet for Offerfonden støtter et nyt forskningsprojekt med 3 millioner kroner, som skal gøre det lettere at identificere brug af fantasy ved drugrape. Bag projektet står blandt andre klinisk lektor Charlotte Uggerhøj Andersen og seniorforsker Jørgen Bo Hasselstrøm fra Aarhus Universitet.

Viser resultater 31 til 40 ud af 57

Forrige 1 2 3 4 5 6 Næste