Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Arkiv

28.01.2020 | Arrangement

DANDRITE ENCOUNTERS

Are you looking for a neuroscience Bachelor, Master or PhD project? Then join DANDRITE Student ENCOUNTERS 2020 and get inspiration and insights on opportunities for student projects in DANDRITE’s different research groups.

28.01.2020 | Arrangement

ANDREAS MOGENSEN LANDER I AARHUS

Oplev lyset fra stjernerne. Den første danske astronaut Andreas Mogensen kommer til Aarhus. Torsdag 30. januar 2020 gæster han i anledning af 200-året for H.C. Ørsteds opdagelsen af elektromagnetismen Søauditorierne, Aarhus Universitet. Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding. Begrænset antal pladser efter først til mølle.

Kristian Pedersen bliver dekan på Faculty of Natural Sciences ved Aarhus Universitet.

27.01.2020 | Forskning

Ny dekan på Faculty of Natural Sciences

Efter en grundig ansættelsesproces har Aarhus Universitet valgt professor i rumforskning, Kristian Pedersen, som ny dekan på Faculty of Natural Sciences.

24.01.2020 | Administrativt

Ny erkendelse medførte ændret estimat af kvælstofudledning kort efter udgivelse af NOVANA rapport

I sagen om ændret estimat af kvælstofudledning har institutleder Peter Henriksen fra Bioscience i flere medier forklaret, at der ikke tale om en regnefejl, men derimod om justering af den anvendte model, der betyder, at man kan forbedre beregningsgrundlaget for udledningsestimatet.

”Det kan siges med et enkelt ord. Stort!” siger Karl Anker Jørgensen om, hvordan det bliver at modtage Maria Sklodowska-Curie-medaljen. Foto: Lars Kruse, AU.

24.01.2020 | Bevillinger og priser

Professor Karl Anker Jørgensen modtager Maria Skłodowska-Curie-medaljen

Karl Anker Jørgensen bliver nu optaget i et fornemt selskab af banebrydende kemikere fra hele verden og flere nobelprismodtagere som kommende modtager af Maria Skłodowska-Curie-medaljen.

Universitetsbyen (det tidligere kommunehospitalsområde) fra oven. Foto: Claus Sjödin

24.01.2020 | Administrativt

Bygninger i Universitetsbyen får bæredygtig certificering

Eksisterende bygninger i Universitetsbyen skal certificeres med afsæt i et system, der måler bæredygtighed. Det blev besluttet på det netop afholdte styregruppemøde for Campus 2.0.

Bjarne K. Møller (t.v.) og Rasmus O. Bak, begge lektorer, fra hhv. Institut for Klinisk Medicin og Institut for Biomedicin får bevilling fra Sundheds- og Ældreministeriets immunterapi-pulje. Foto: Niels Åge Skovbo og Lars Kruse/AU.

24.01.2020 | Forskning

Forskere vil opgradere patienternes eget immunforsvar til at kunne opspore og dræbe kræftceller

Sundhedsministeriet tildeler Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital penge til at udvikle fremtidens kræftbehandling i et nationalt samarbejde.

24.01.2020 | Ph.d.-forsvar

Tiltrædelsesforelæsning: Hilary Louise Bekker

Research Centre for Patient Involvement.

De 15 talenter modtog bevillingerne ved en ceremoni den 23. januar. Foto: VILLUM FONDEN

24.01.2020 | Bevillinger og priser

29,4 mio. kr. fra VILLUM FONDEN til tre forskertalenter

Tre yngre forskningstalenter med ambitionen om at skabe egne, selvstændige forskningsprofiler, modtager nu bevillinger under Villum Young Investigator-programmet på Faculty of Natural Sciences på Aarhus Universitet.

Foto: Helikopterordningens arkiv

24.01.2020 | Forskning

Akutlægehelikopterne flyver til de mest kritisk syge

To ud af tre patienter, der får hjælp med akutlægehelikopteren er tidskritisk og livstruende syge og får ofte livreddende hjælp på stedet. Desuden sikrer helikopteren hurtig transport til specialiseret hjælp på hospitalerne. Det viser resultater fra det første nationale studie i brug af akutlægehelikopterne.

Viser resultater 1 til 10 ud af 8576

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste