Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Arkiv

”Spareprocessen på Health er nu afsluttet, og vi må desværre sige farvel til en række medarbejdere,” siger dekan Allan Flyvbjerg.

02.04.2014 | Alle grupper

Nu er spareplanerne rullet ud

Processen med at udarbejde og effektuere lokale spareplaner på institutterne er nu afsluttet. På Health har 30 medarbejdere modtaget meddelelse om påtænkt afsked, og 38 har indgået aftale om frivillig fratrædelse. Yderligere 4 medarbejdere har forhandlet sig til en seniorordning.

02.04.2014 | Samarbejde

Innovationsprojekt - Nordisk sushi

Institut for Bioscience, sektion for Marin økologi har indgået samarbejde med Havets Hus og FriskFisken Grenaa i et projekt omkring udnyttelse af nordisk tang til fødevarer.

Deltagerne i Studenterparlamentet sammenfattede alle deres gode idéer i en resolution, som de fem finalister her overrækker rådmand Kristian Würtz. Foto: Lars Kruse/AU Kommunikation
Fire medlemmer af gruppen "Civil deltagelse i byen" fremlægger deres anbefalinger. Foto: Maria Randima/AU Kommunikation
Diskussionslysten var stor, især når emnerne berørte de unges eget liv. Foto: Lars Kruse/AU Kommunikation

02.04.2014 | Arrangement

Gymnasieelever fik talerstolen i aulaen

Der var masser af bud på løsninger af byens fremtidige udfordringer, da 61 gymnasieelever deltog i Studenterparlamentet på Aarhus Universitet. De fem bedste debattører gik videre til den europæiske udgave af Studenterparlamentet.

Foto: Anders Trærup, AU Kommunikation

02.04.2014 | Politik og strategi

Dekan med i nyt rådgivende organ for uddannelsesministeren

Den 1. april blev Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd (DFIR) etableret. Ministeren har blandt andet udpeget dekan Allan Flyvbjerg som et af det nye råds bestyrelsesmedlemmer. DFIR afløser Danmarks Forskningspolitiske Råd.

Har det nogen betydning, om gulerødder kommer et specifikt sted fra? Foto: Janne Hansen

02.04.2014 | Forskning

Betyder det noget hvor guleroden kommer fra?

Er smagen, næringsværdien eller opfattelsen af et produkts kvalitet anderledes, når man ved, at det kommer et bestemt sted fra? En ny rapport fra DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug giver et overblik.

01.04.2014 |

Styr dit kropssprog!

"Styr dit kropsprog!" er et gratis arrangement, hvor alle med interesse for kommunikation og formidling er velkomne. Der vil blive sat fokus på, hvordan man aktivt kan bruge sit kropssprog, når man taler for et publikum. Både for at virke sikker i sin præsentation, men også for at publikum…

Overlæge, akademisk koordinator og ph.d. Søren Peter Jørgensen, Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og Hospitalsenheden Horsens.

01.04.2014 | Navnenyt

Akademisk koordinator skal styrke samarbejdet mellem Aarhus og Horsens

Søren Peter Jørgensen er for nylig tiltrådt en stilling som akademisk koordinator ved Hospitalsenheden Horsens. Ansættelsen er en del af samarbejdet mellem Aarhus Universitet og Hospitalsenheden Horsens.

De nye midlertidige parkeringspladser på AU er klar senest den 1. august 2014.

01.04.2014 | Teknisk/administrativ medarbejder

Midlertidige parkeringspladser i den østlige del af Universitetsparken

En række byggerier på AU medfører, at eksisterende parkeringspladser midlertidigt inddrages. Parkeringspladserne bliver erstattet, mens byggeriet står på.

Han forsker i den biologiske aldringsproces, og nu har Mogens Johannsen netop fået Ingeborg og Leo Dannins Legat.

01.04.2014 | Navnenyt

Forsker får fornemt forskningslegat

Mogens Johannsen fra Aarhus Universitet har modtaget Ingeborg og Leo Dannins Legat for Videnskabelig Forskning for 2014. Med anerkendelsen følger 350.000 kroner og muligheden for at sætte nye forskningstiltag i værk inden for biologisk aldring.

Herman Autrups mål er at udbrede kendskabet til risikovurdering i lande, hvor der er et stort behov. Og det er især i udviklingslandene.

01.04.2014 | Navnenyt

Aarhusiansk forsker vinder stor amerikansk pris

Professor Herman Autrup fra Aarhus Universitet har netop modtaget Society of Toxicology Education Award. Prisen får han for sit mangeårige bidrag til forskningen inden for toksikologi, forskning om gift- og kemiske stoffer.

Viser resultater 71 til 80 ud af 80

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8