Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Arkiv

25.02.2014 | Arrangement

Markant stigning i virksomheders efterspørgsel på studerende

Store og små virksomheder byder ind med 350 stillinger til studerende ved den kommende CompanyDATING på Aarhus Universitet. Det er en markant stigning siden efteråret, og det højeste antal stillinger til studerende siden før krisen.

25.02.2014 | Forskning

Surt spind fra edderkopper

Daniel Otzen fra iNANO-MBG har sammen med et internationalt forskerhold bragt os tættere på den færdige opskrift på edderkoppespind: den flydende proteinmasse i edderkoppens bagkrop bliver gradvist surere på sin vej mod spindevorterne.

25.02.2014 | Forskning

Skizofrene har større risiko for at få sygdomme

Skizofrene personer har markant større risiko for at udvikle autoimmune sygdomme som psoriasis og multipel sklerose. Det viser ny forskning fra Aarhus Universitet. In-fektioner ser ud til at spille en central rolle i forklaringen.

Innovationskonference på AU skal belyse, hvordan forskningen på AU kan hjælpe virksomheder med at løse elitesportens udfordringer.

25.02.2014 | Arrangement

Sport og viden kan skabe vækst

Sportsstjerner, erhvervsfolk og forskere mødes til innovationskonference på Aarhus Universitet 4. marts. Temaet er innovation og vækst i slipstrømmen af store sportsbegivenheder som OL.

24.02.2014 |

Classical Archaeological Study Collections Conference

Classical Archaeological University Collections: present and future possibilities.International conference and workshop on the use and relevance of university collections in the field of Classical Archaeology The Museum of Ancient Art is hosting an international conference on the use and relevance of classical archaeological university…

Maria Rusan tager sin familie med til USA. Her skal hun tilbringe de næste 18 måneder på Harvard Medical School, Boston og gennemføre sit projekt.

24.02.2014 | Bevillinger og priser

Ph.d.-studerende modtager EliteForsk-rejsestipendium

Maria Rusan, der er ph.d.-studerende på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital har netop modtaget Uddannelsesministeriets EliteForsk-rejsestipendium på 300.000 kroner.

Her ses, hvordan man nu ved hjælp af den nye skanningsteknik kan følge ændringer i stofskiftet i en diabetisk nyre. (klik for stort billede)

23.02.2014 | Forskning

Forskere gør det usynlige synligt

Aarhusianske forskere har som de første i verden vist, at man med en ny skanningsteknik kan se hidtil usynlige stofskifteændringer, mens de foregår.

21.02.2014 | Administrativt

Pjecer fra AU HR i forbindelse med afskedigelser

AU HR har udarbejdet en række pjecer i forbindelse med afskedigelserne på AU med en række praktiske oplysninger til medarbejderne. Den seneste handler om mulighederne for hjælp til jobsøgning og mulighederne for omplacering og den er særligt målrettet medarbejdere, der varsles afskediget.

21.02.2014 |

Krystallografi: atomer og molekyler i 3D

2014 er udpeget som ”Krystallografiens år” af UNESCO. På Aarhus Universitet vil vi gerne fejre dette ved at invitere alle interesserede til en række korte foredrag, som giver alle - uanset baggrund - et indblik i, hvordan krystallografien kommer os til gavn i hverdagen. Se program:…

21.02.2014 | Bevillinger og priser

Millionbevilling til forskning i ekstremisme udført af enkeltpersoner

Lasse Lindekilde får stor EU-bevilling til at forske i, hvad der får enkeltpersoner til at udføre ekstremistiske handlinger. Han indgår dermed som partner i et stort internationalt projekt.

Viser resultater 11 til 20 ud af 85

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Næste