Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Arkiv

Professor Torben Ørntoft forudser store gevinster for den enkelte og for samfundet ved mere målrettet behandling i fremtiden.

10.02.2014 | Alle grupper

Skræddersyet behandling kan forlænge livet

Antallet af kræftpatienter stiger i takt med, at vi bliver flere ældre i samfundet. Mange patienter vil dog også kunne behandles mere effektivt takket være avanceret kortlægning af generne.

Malene Kallestrup-Lamb har sammen med sine kolleger lavet en specialdesignet model, der er finindstillet til at beregne fremtidens dødelighed i Danmark. Foto: Lars Kruse AU Kommunikation.

10.02.2014 | Alle grupper

En model der kan blive mange penge værd

En ung forsker på Aarhus Universitet er i gang med at udvikle en matematisk model, der kan forudsige nationers dødelighed med større præcision end nogen eksisterende metode. Hvis modellen bliver anvendt, kan den få stor værdi for private og offentlige investeringer i Danmark.

Aldring er mere end nogensinde blevet et samfundsanliggende. Med den voksende ældregeneration kan der blandt andet blive en demokratisk udfordring på grund af den stigende magt til de ældre via stemmesedlen, forklarer lektor Karen P. Munk, som netop har nedsat forskningsgruppen ”The Ageing Society Research Group. (Foto: Colourbox)

10.02.2014 | Alle grupper

Vores syn på alder og alderdom er under forandring

Skal man kunne arbejde til man er over 70? Tjenestemandsloven er til diskussion, og vi kommer til at se mange flere af den type diskussioner i fremtiden, for aldring er under forandring. Det indebærer et opgør med grundlæggende antagelser og samfundsindretninger, mener lektor Karen P. Munk ved Aarhus Universitet, der netop har nedsat:…

10.02.2014 | Samarbejde

Distinguished alum one of the 50 most influential scientists in the world

Congratulations to AU alum Lene Vestergaard Hau (Ph.D. '91) for being included as one of the 50 most influential scientists in the world today.

07.02.2014 | Teknisk/administrativ medarbejder

Tidsplan: Udmelding om antal påtænkte afskedigelser ultimo uge 8

De sidste samarbejdsudvalg holder møde i uge 7 for at drøfte de kommende besparelser. Derefter kan man begynde at skabe et overblik over, hvor mange stillinger, der forventes nedlagt. Det betyder, at universitetsledelsen ultimo uge 8 kan melde ud om det forventede antal frivillige fratrædelser, seniorordninger og påtænkte afskedigelser. Se…

07.02.2014 | Samarbejde

Psykologisk Institut bag nyt behandlingstilbud

Psykologisk Institut har i samarbejde med det socialpsykiatriske værested Holmstrupgård indført en ny behandlingsmåde for unge med psykiske lidelser.

07.02.2014 | Forskning

Forskningsresultat viser ny vej for behandling af kolesterol

Et grundforskningsprojekt fra Aarhus Universitet kaster nyt lys over medicinalfirmaernes nye håb inden for kolesterolbehandling. Resultatet viser, at der tilsyneladende findes en anden og lige så effektiv vej til at nedbringe det dårlige kolesterol, som er årsag til verdens største dræber – hjerte-kar-sygdomme.

07.02.2014 | Forskning

Livet i Danmark skrives i mandtal

Fugleedderkopper, røde skovliljer, ensianblåfugle og koralpigsvampe. Den danske natur huser et væld af sjældne og fascinerende arter, og vi ved, hvor vi kan finde dem. Men når vi kommer ud over de mest karismatiske og iøjnefaldende arter, falder vores viden til nær nul. Det skal et nyt, stort forskningsprojekt lave om på.

07.02.2014 | Offentligheden/Pressen

Ung forsker får endnu en international pris

Sidste år modtog han en international talentpris for sin eksperimentelle forskning, og i år modtager han ny international hæder. Postdoc i religionsvidenskab, Uffe Schjødt, er netop blevet tildelt en amerikansk pris, der går til unge, talentfulde forskere inden for religionspsykologi.

07.02.2014 | Seminar

ICOA SEMINAR: Education, Experience and Intertia in the Entrepreneurial Team: Effects on Organizational Performance

Lars Frederiksen, Professor (mso) at Department of Business Administration, Aarhus University, will be presenting at this ICOA seminar.

Viser resultater 41 til 50 ud af 85

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Næste