Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Arkiv

Dekan ved Health, Allan Flyvbjerg. Foto: Jesper Rais

18.12.2015 | Administrativt

Julehilsen fra dekanen

Allan Flyvbjerg ønsker alle medarbejdere på Health glædelig jul og godt nytår.

Resultaterne i AU VOTE bliver præsenteret ved hjælp af overskuelig grafik.

18.12.2015 | Uddannelse

Nyt evalueringsværktøj til undervisere på Health

Fra januar 2016 kan det nye undervisnings- og evalueringssystem Mentimeter tages i brug. CESU har sammen med SKT købt licens til det fulde program, som gør det muligt for undervisere at stille de studerende spørgsmål til undervisningen både før, under og efter hver forelæsning. Systemet har været afprøvet på Health, og her har det bidraget til…

Foto: Colourbox.

18.12.2015 | Forskning

Naturens små præcisionsvåben rettes mod kræftens kerne

Naturen er et godt sted at lede efter nye midler mod kræft. En almindelig bakterieslægt producerer f.eks. cellegiften rakicidin A, der er effektiv mod de mest sejlivede kræftceller. Nu har forskere på Aarhus Universitet fundet en metode til at fremstille stoffet kunstigt.

”Det var meget spændende at være forsker, men allerede den gang skulle jeg bruge mere og mere tid på bl.a. at søge forskningsmidler på bekostning af forskningstid. Jeg begyndte derfor at interessere mig for, hvordan man gennem administration kan skabe de bedst tænkelige rammer for de faglige aktiviteter,” siger Arnold Boon, der efter otte år som forsker på Statens Jordbrugs- og Fiskeriøkonomiske Institut besluttede at målrette sin karriere inden for administration og ledelse. Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet.

18.12.2015 | Politik og strategi

Ny direktør: Administrationen er et fælles ansvar

Samarbejde, prioritering og stabilitet er nøgleord for ny universitetsdirektør Arnold Boon, der tiltræder 1. januar 2016. Han sætter en ære i vedholdenhed, appellerer til helhedstænkning og påskønner det personlige møde med sine medarbejdere.

Ovenstående viser billeder af lungernes ilt –og CO2-transport for henholdsvis en rask person (til venstre) og en astmatiker (til højre). På billederne kan man se, at der er langt bedre og mere ensartet gas-transport i lungerne hos den raske person end hos astmatikeren.

17.12.2015 | Forskning

Forskere udvikler ny metode til at se ind i lungerne

For første gang er det lykkedes forskere at lave 3D-billeder, der viser ilt- og CO2-transporten i lungerne. Den nye metode giver håb om en bedre behandling af bl.a. KOL og lungekræft.

Ph.d-forsvar: Dorthe Hasfeldt-Hansen

17.12.2015 | Ph.d.-forsvar

Ph.d-forsvar: Dorthe Hasfeldt-Hansen

Noise in the operating room and patients' sense of Coherence - A literature review and a cross-sectional study

17.12.2015 | Politik og strategi

Nyhedsbrev / Newsletter december 2015

Nyheder og information fra instituttet

17.12.2015 | Politik og strategi

Nyhedsbrev, Newsletter december 2015

Glædelig jul & godt nytår/Merry Christmas and Happy New Year

16.12.2015 | Ph.d.-forsvar

Ph.d.-forsvar: Helene Tilma Vistisen

Short term effect of night shift work on risk of overall breast cancer and breast cancer classified by estrogen and HER2 receptor status

16.12.2015 | Forskning

Den store tabel ligger i DNA'et

Professor Kurt Vesterager Gothelf har sammen med kinesiske kolleger udviklet en ny type DNA-computer, som ikke kan regne, men slå op i tabeller. Meget store tabeller. Det giver nogle interessante aspekter for sygdomsbekæmpelse i fremtiden.

Viser resultater 21 til 30 ud af 88

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Næste