Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Arkiv

25.06.2015 | Administrativt

VIP'erne er hindbærmarmeladen

Den 24. juni blev Johnny Laursen budt officielt velkommen som dekan på Arts.

25.06.2015 | Uddannelse

Nyuddannet læge: Vi er en del af et særligt fællesskab

585 mennesker var samlet i Aulaen onsdag den 24. juni for at fejre de nye læger.

I professoratet skal Ellen Margrethe Hauge undersøge, om en ny højopløselig CT-scanner kan finde forandringer i knoglevævet forårsaget af kronisk leddegigt, før de ses ved en almindelig røntgenundersøgelse.

25.06.2015 | Navnenyt

Ny AU-professor undersøger ledsygdomme

Ellen-Margrethe Hauge er tiltrådt et femårigt klinisk professorat ved Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Hun forsker i forandringer i knoglevævet ved kronisk leddegigt og slidgigt.

I professoratet vil Susanne Wulff Svendsen fokusere på sygdomme i bevægeapparatet og andre almindelige sygdomme som for eksempel lyskebrok.

25.06.2015 | Navnenyt

Arbejdsskader er ny professors fokus

Susanne Wulff Svendsen er ny klinisk professor i arbejdsmedicin ved Aarhus Universitet og Hospitalsenheden Vest. Hun forsker i fysiske arbejdsskader.

24.06.2015 | Forskning

Mange danskere får ikke sagt ja til ny miljørigtig energimåler

Størstedelen af danske forbrugere ville acceptere at få installeret en ny miljørigtig elmåler, hvis de slap for at finde computeren frem for at sige aktivt ja, lyder det fra forsker på Aarhus Universitet. Danmark bliver desværre lidt mindre grøn hver gang en bruger ikke siger ja.

23.06.2015 | Sundhed og sygdom

Tiltrædelsesforelæsning: Claus Gravholt

Endokrinoloqi oq genetik

Post.doc. Elisabeth Svensson står bag det første og største studie i mennesker af sammenhængen mellem Parkinsons sygdom og vagus-nerven.

23.06.2015 | Forskning

Ny viden: Parkinsons starter sandsynligvis i maven

Et stort registerstudie fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital tyder på, at Parkinsons sygdom starter i mave-tarm-kanalen. Studiet er det hidtil største på området.

23.06.2015 | Navnenyt

Forskere fra Health får millionbevillinger fra Sapere Aude

Blandt de ni forskere fra Aarhus Universitet, der har modtaget en Sapere Aude Forskningsleder bevilling 2015, er fire af dem fra Health. Bevillingerne bliver uddelt til en række af Danmarks mest visionære og toneangivende forskere.

Foto: Tariq Mikkel Khan

23.06.2015 | Forskning

En topforsker og ni forskningsledere fra AU hædres i dag af DFF

AU-professor i matematik, Søren Fournais, modtager topforskerprisen og en økonomisk bevilling på 12 millioner kroner fra Det Frie Forskningsråds Sapere Aude-program, der offentliggøres i dag. Blandt dagens modtagere er desuden ni etablerede forskere, der tilsammen får knap 56 millioner kroner og fem år til at kickstarte nye forskningsprojekter.

23.06.2015 | Videnskabelig medarbejder

Test

Test

Viser resultater 31 til 40 ud af 170

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste