Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Arkiv

11.02.2016 | Forskning

Religion kan bidrage til udviklingen af samfundsfællesskaber

Menneskers syn på deres egne guder påvirker den måde, hvorpå de opfører sig overfor andre mennesker. Det viser en undersøgelse udført af en international gruppe forskere, herunder Dimitris Xygalatas, lektor ved Interacting Minds Centre på Aarhus Universitet.

10.02.2016 | Forskning

Simpel teknologi gør elevatorer grønne

Dårlig klimasamvittighed får os til at vælge trappen fremfor den strømslugende elevator. I hvert fald i nogen grad. Det er konklusionen på et forskningsprojekt, der involverer knap 200 beboere i en 12-etagers ejendom i Aarhus.

10.02.2016 | Møde

Forskning i Aarhus 2017 - frokostmøde om mulighederne

Onsdag d. 24/2 inviterer rethinkIMPACTS 2017 til et uformelt frokostmøde om forskningssamarbejder. Kom med din ide og dine spørgsmål, så giver vi frokosten.

10.02.2016 | Bevillinger og priser

Center for Music in the Brain and DTU teams up on project on “Sound and Health”

The Danish Council for Research and Innovation awards 2,8 million DKK for the project

Ph.d.-studerende Kathrine Hald er leder for et nyt projekt, der skal dokumentere, om udvidet hjerterehabilitering for socialt udsatte har den effekt, man ønsker. Region Midtjyllands forskningsfond har doneret en halv million kroner til projektet.

09.02.2016 | Navnenyt

Ph.d.-studerende på AU får en halv million af forskningsfond

Kathrine Hald er ph.d.-studerende ved Aarhus Universitet og har netop modtaget en forskningsbevilling fra Region Midtjylland. Hun skal undersøge om udvidet hjerterehabilitering for socialt udsatte virker på langt sigt.

Institut for Folkesundhed og Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet har ansat professor Thorkild I.A. Sørensen som adjungeret professor. Her skal han fortsætte sit mangeårige arbejde i fedme-forskning.

09.02.2016 | Navnenyt

Fedme-forsker bliver ny adjungeret professor

Professor Thorkild I.A. Sørensens forskerkarriere har favnet bredt i mange år. Nu kommer han til Aarhus Universitet som adjungeret professor i folkesundhed.

Psykiske lidelser giver langt større sygefravær end fysisk sygdom, viser ny forskning.

09.02.2016 | Forskning

Mentale helbredsproblemer øger sygefraværet

Mentale helbredsproblemer øger sygefravær med fem uger mere om året end andre helbredsproblemer, viser forskning fra Aarhus Universitet.

Hans Kirkegaard skal styrke forskning i den såkaldte ”overlevelseskæde” for patienter, der kommer alvorligt til skade eller bliver akut syge. Foto: Anna Glavind, Præhospitalet

09.02.2016 | Navnenyt

Ny professor styrker forskning i akuthjælp

Professor Hans Kirkegaard fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital tilknyttes nu Præhospitalet i Region Midtjylland. Formålet er at styrke forskning i mere sammenhængende akutte patientforløb.

Pil Lindgreen, der er ph.d.-studerende og forsker i spiseforstyrrelser, har fået en bevilling på 500.000 kroner fra Novo Nordisk Fonden til undersøge Recovery Record, som er en en app til smartphonen.

09.02.2016 | Navnenyt

Ph.d.-studerende får støtte til projekt om spiseforstyrrelser

Forsker fra AU og AUH har netop modtaget en bevilling fra Novo Nordisk Fonden. Pengene skal gå til et ph.d.-projekt, der undersøger, hvilken indflydelse en app, der registrerer måltider, har på behandlingen af spiseforstyrrelser.

09.02.2016 | Forskning

Forskning giver ny viden om medfødte hjertelidelser

Stort studie fra Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet giver ny og mere detaljeret viden om mulige grunde til nedsat vækst af hjernen hos børn med hjertemisdannelser.

Viser resultater 81 til 90 ud af 146

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste