Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Arkiv

05.07.2016 | Konference

ASEM Forum on Lifelong Learning 2016: 21st Century Skills

På konferencen vil forskere, politikere og praktikere diskutere aktuelle muligheder for at sætte livslang læring på dagsordenen, centrale koncepter for politik og praksis på området i Asien og Europa, og hvilken rolle forskere og politiske beslutningstagere bør spille i arbejdet med at skabe muligheder for livslang læring for alle i Asien og…

05.07.2016 | Forskning

Ny forskningsmetode giver banebrydende indsigt i modermælk til for tidligt fødte

Der er forskel på modermælk fra kvinder, der føder for tidligt og kvinder, der føder ved termin. Men en ny forskningmetode har vist, at forskellen udlignes efter ganske få uger. Det kan have betydning for for tidligt fødte børn, der har andre og mere specielle ernæringsmæssige behov sammenlignet med børn født til termin.

Den 1. august 2016 har Anna Bak Maigaard første dag som ny uddannelseschef i HE Studier.

05.07.2016 | Navnenyt

Anna Bak Maigaard er ny uddannelseschef på Health

Healths nye uddannelseschef Anna Bak Maigaard glæder sig til at lære sit nye fakultet at kende og er spændt på, hvad der gemmer sig under overfladen.

Simvastatin sætter sig som en prop i immunsystemets såkaldte adhæsionsmolekyler.

05.07.2016 | Forskning

Kolesterolmedicins virkning på betændelsessygdomme kortlagt

Kolesterolmedicinen Simvastatin, som er et af verdens mest anvendte lægemidler, har også en gavnlig effekt på immunforsvaret ved sygdomme som bl.a. diabetes 1, sklerose og leddegigt. Nu har danske forskere fundet ud af hvorfor. Det kan bane vejen for bedre behandling.

På tværs af hele universitetet – både i fagmiljøerne og administrationen – oplever jeg gang på gang et drive, et engagement og en viljestyrke, som er helt imponerende. Den ånd skal vi holde fast i. Og det er i den ånd, vi skal kæmpe for at skabe en god arbejdsplads, lyder det fra rektor Brian Bech Nielsen. Foto: Lars Kruse

04.07.2016 | Politik og strategi

Vi skal spare – men ikke på ambitionerne

Sommeren står for døren, og uanset hvilken vej sommervejret blæser, står der ferie i kalenderen. Det er tid til, at vi alle lader batterierne op – og vi glæder os.

Kernen i den nye kommunikationspraksis er et lokalt fokus, som respekterer fagmiljøernes behov for større råderum i deres kommunikation.

04.07.2016 | Administrativt

Ny kommunikationspraksis øger fagmiljøernes råderum

Ny kommunikationspraksis på Aarhus Universitet gør officielt op med den tidligere brandingstrategis centrale principper og matcher universitetets udvikling anno 2016.

Universitetets hovedsamarbejdsudvalg har drøftet den økonomiske strategi for de kommende år. Foto: Colourbox.

04.07.2016 | Politik og strategi

HSU bakker op om økonomisk plan

Hovedsamarbejdsudvalget (HSU) har nu drøftet universitetets økonomiske plan for håndtering af indtægtsnedgangen som følge af finansloven. Udvalget bakker op om den gradvise indfasning af besparelserne.

04.07.2016 | Samarbejde

164 nye læger

Onsdag den 29. juni, var der kandidatafslutning, for medicin, hvor 164 læger aflagde lægeløftet.

Medicinuddannelsen på Health kommer industrien i møde ved at tilføje erhvervsrettede spor på studiet fra 2017 (Arkivfoto: Lars Kruse/AU)

04.07.2016 | Uddannelse

Aarhus Universitet kobler erhvervsspor til lægeuddannelsen

Medicinstuderende ved Aarhus Universitet kan fra 2017 vælge erhvervsrettede fag på studiet. Det kommer lægemiddel- og medicoindustrien til gavn.

Siden 2015 har alle medarbejdere og studerende på Health haft adgang til Blackboard.

04.07.2016 | Administrativt

AULA lukker den 1. januar 2017

Læringsplatformen AULA bliver definitivt lukket ved årsskiftet. Platformen er erstattet af Blackboard, og derfor bliver der hverken udført vedligeholdelse eller support på AULA længere.

Viser resultater 21 til 30 ud af 33

Forrige 1 2 3 4 Næste