Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Arkiv

10.03.2016 | Konference

DASTS 2016 Conference call

Interpellating future(s) - the biennual Danish conference on STS

09.03.2016 | Forskning

Bakterier og membraner skal rense drikkevand

Forskere vil undersøge, om avancerede membraner og særlige pesticidædende bakterier sammen kan rense forurenet drikkevandet. Projektet er støttet med 10,6 mio. kr. fra Innovationsfonden.

09.03.2016 | Sundhed og sygdom

Hjerneugen 2016 i Aarhus

Fra den 14. til den 18. marts 2016 er der international hjerneuge, hvor forskere sætter fokus på hjernen, hjernesygdomme og hjerneforskning. Dette markeres ved en række gratis foredrag i København, Århus og Aalborg.

Jo mere bymiljø under opvæksten, desto mindre beskyttelse mod at udvikle astma, viser nty studie.

09.03.2016 | Forskning

Risiko for astma falder gradvist mellem by og land

Ikke kun en opvækst på gårde med dyr ser ud til at beskytte os mod astma senere i livet. Nyt studie fra Aarhus Universitet viser, at også en opvækst i andre små og større miljøer på skalaen mellem gård og storby påvirker risikoen.

AU-forskere har været med til at kortlægge, hvordan fugle synger, og hvorfor de ingen tænder har. Forskingsresultatet er nu indstillet til årets danske forskningsresultat 2015. Foto: Shutterstock

09.03.2016 | Samarbejde

3 AU-forskere nomineret til årets danske forskningsresultat 2015

Hvad var det bedste danske forskningsresultat i 2015? Stem på din favorit, når videnskab.dk uddeler prisen for årets danske forskningsresultat. Forskere fra Aarhus Universitet er repræsenteret i tre af de ti nomineringer, som skal kæmpe om læsernes stemmer.

08.03.2016 | Forskning

MIB guest talk - Leonardo Bonetti

MIB guest researcher gives talk entitled "A psychologically-grounded way to compose for guitar".

08.03.2016 | Navnenyt

New face at MIB - Leonardo Bonetti

Leonardo Bonetti from the University of Bologna visits MIB for 3 months to study musical mode in relation to individual differences through the MMN paradigm with MEG.

Humanister er oppe imod den evige samfundsdebat om, hvad de egentlig kan bruges til. ”Den diskussion tror jeg aldrig dør. Vi beskæftiger os jo med ideernes verden, og der kommer ikke dimser ud i den anden ende. Den diskurs kan påvirke humanisters selvværd og selvtillid, når vi skal ud i verden og markedsføre os selv. Men hvis man vil være selvstændig, er man nødt til at tro på, at man kommer med noget vigtigt,” siger Pernille Hjortkjær. 
Pernille Hjortkjær arbejder ude hos sine kunder men har også en plads i et kontorfællesskab i Mejlgade.
”En af ulemperne ved at være selvstændig er, at man nemt kan komme til at være alene. Men man kan sagtens opsøge ”kolleger” i et kontorfællesskab,” siger hun.

08.03.2016 | Samarbejde

Antropolog rusker op i virksomhedskulturer

Antropolog Pernille Hjortkjær har erstattet studier i fjerne folkeslag med skarpe analyser af virksomhedskultur, ledere og medarbejdergrupper. Det handler om at se, hvordan forskellige typer mennesker kan mødes, siger hun.

Nete Dorff Ramlau-Hansen (t.v.) og Lise Terkildsen er tiltrådt som nye funktionschefer i Administrationscenter Health.

08.03.2016 | Administrativt

Kendte ansigter er ansat på administrative lederposter

Nete Dorff Ramlau-Hansen er ny leder af fakultetssekretariatet, og Lise Terkildsen er ansat som ny leder af forskeruddannelsen på Health.

Både undervisere og studerende kan komme med gode ideer til forbedringer af undervisningen. Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet

08.03.2016 | Uddannelse

Kan vi forbedre Healths uddannelser?

Det er nu, du skal slå til, hvis du har forslag til forbedringer af Healths uddannelser. I løbet af foråret bliver alle uddannelserne set efter i sømmene ved de årlige statusmøder. Både medarbejdere og studerende kan bidrage med ideer via uddannelsernes studienævn.

Viser resultater 81 til 90 ud af 133

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste